Kripos i Oslo. Foto: Morten Holm / NTB
annonse

Sju personer er pågrepet i Norge i den internasjonale operasjonen Trojan Shield.

– Som følge av informasjonen er sju personer pågrepet i forskjellige distrikt, siktet for alvorlig narkotikakriminalitet. Det er gjort betydelig beslag av narkotika og penger, sier politiadvokat Morten Stene i Kripos.

Kripos sier at flere av de pågrepne tidligere har vært ukjente for politiet, og det hadde krevd betydelige ressurser å avdekke deres roller uten informasjonen fra den internasjonale politioperasjonen.

annonse
Ukjente metoder

Stene sier videre at etterforskningen har avdekket nye og hittil ukjente metoder for å smugle narkotika inn til Norge.

– Denne modusen var også ukjent for flere av våre internasjonale samarbeidspartnere, og har fått oppmerksomhet internasjonalt. Av hensyn til den videre etterforskningen ønsker vi ikke å gi noen detaljer om denne metoden, sier Stene.

Kripos opplyser at flere trailere med betydelige mengder narkotika, som angivelig skulle videre til Norge, er blitt stanset av svensk politi som også har deltatt i operasjonen.

155 personer pågrepet i Sverige
annonse

I Sverige har 155 personer blitt pågrepet i aksjoner i alle sju politiregioner, opplyser politikommissær Linda Staaf i det svenske politiet. Mange av dem har sentrale roller i narkomiljøet. Minst ti drap er blitt forhindret, ifølge svensk politi.

Hemmelig politiapp førte til pågripelser av kriminelle verden rundt – også i Norge

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse