Bistandsadvokat for foreldrene til de drepte jentene i Baneheia-saken, Håkon Brækhus. Foto: Fredrik Hagen / NTB
annonse
annonse

Bistandsadvokatene til de etterlatte i Baneheia-saken, sier det er avgjørende at det blir gjennomført en ny rettssak mot Viggo Kristiansen.

Håkon Brækhus og Audun Beckstrøm er bistandsadvokatene til foreldrene til Stine Sofie Sørstrønen og Lena Sløgedal Paulsen som ble drept i Baneheia for 21 år siden.

Det har vært en stor belastning for de etterlatte at Viggo Kristiansen nylig ble løslatt fra fengsel. Bistandsadvokatene opplyser at de likevel har tro på at den nye etterforskningen i saken vil kunne gi nye svar, skriver VG.

annonse

Advokatene er likevel klare på at det for foreldrene er helt avgjørende at det blir en ny rettssak hvor bevisene må prøves på nytt.

– En samlet gjenopptakelseskommisjon har uttalt i sin rapport at bevisene mot Viggo Kristiansen er sterke. Bevisene må da prøves i retten. Det vil være umulig å akseptere at saken blir lagt bort uten en ny rettssak. Da vil man i så fall stå igjen med en mengde ubesvarte spørsmål og et uoppklart drap, sier bistandsadvokatene, som viser til at bare Viggo Kristiansen er dømt for drap på begge jentene.

Også Viggo Kristiansen ønsker at det skal gjennomføres en ny rettssak, fastslår hans advokat Arvid Sjødin.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon