Fremskrittspartiets Jon Helgheim har ikke fått støtte for sitt forslag om å si nei til EUs nye asyl- og migrantpakt. Foto: NTB Scanpix
Jon Engen-Helgheim. Foto: Berit Roald / NTB
annonse
annonse

– Dagens asylordning har spilt fullstendig falitt. Den har gått fra å være en ordning som var ment å skaffe beskyttelse for politiske dissidenter og reelt forfulgte personer, til å bli en ordning som flytter store menneskemengder over kontinenter.

Mandag 31. mai stemte Stortingspolitikerne ned Frp-representantene Jon Engen-Helgheim og Christian Tybring-Gjedde om å sikre norsk råderett over egen innvandringspolitikk og si nei til EUs «New Pact on Migration and Asylum» . Forslaget fikk kun FrP og Senterpartiets stemmer, etter at Sp først stemte mot i behandling i kommunal- og forvaltningskomiteen.

– Dagens asylordning har spilt fullstendig falitt. Den har gått fra å være en ordning som var ment å skaffe beskyttelse for politiske dissidenter og reelt forfulgte personer, til å bli en ordning som flytter store menneskemengder over kontinenter. Mennesker lokkes ut i lidelse og død i håpet om å nå Europa og velferdssamfunnet her, sa Jon Helgheim da han la frem forslaget.

annonse

Kun for abonnenter

Dette innholdet er forbeholdt våre abonnenter, logg inn for å få tilgang.
Ikke abonnent? Les mer her.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon