Wuhan Institute of Virology. Foto: Hector RETAMAL / AFP
annonse
annonse

Beijings ambassade i USA slakter de nye forsøkene på å gjøre Kina ansvarlig for Covid-19-pandemien.

RT melder at ambassadetalsmannen Liu Pengyu sammenlignet teorien om at coronaviruset kan ha lekket fra et laboratorium i Wuhan med hvordan George W. Bush-administrasjonen viste til falske påstander om Saddam Husseins masseødeleggelsesvåpen for å rettferdiggjøre krigen i Irak.

– Opprinnelsen til Covid-19 er gjenstand for vitenskapelig forskning som ikke bør politiseres, tvitret han, og la til:

annonse

– Kampanjen for å politisere studiet av opprinnelsen og beskylde Kina er ikke annerledes enn løgnene om at Irak har masseødeleggelsesvåpen (WMD) for 12 år siden.

Diplomaten henviste tilsynelatende til «lablekkasjeteorien», en hypotese om at patogenet som forårsaker Covid-19 ikke dukket opp naturlig, men snarere var et resultat av såkalt «Gain-of-function»-eksperimenter ved viruslaboratoriet Wuhan Institute of Virology. Ifølge tilhengere av teorien, klarte viruset å rømme fra laboratoriet, som startet den ødeleggende pandemien.

annonse

U-sving

Denne hypotesen om opprinnelsen til SARS-COV-2 ble fremmet av den tidligere amerikanske presidenten Donald Trump og hans administrasjon. Den Trump-fiendtlige hovedstrømspressen behandlet hypotesen imidlertid som en konspirasjonsteori, mens Silicon Valley jobbet på fulltid med å sensurere henvisninger til den på USA-baserte sosiale medier, og merket teorien som «feilinformasjon om Covid-19.»

Begge gjorde imidlertid en vending etter at Biden-administrasjonen beordret det amerikanske etterretningssamfunnet i slutten av mai til å produsere en rapport om saken. Etter denne hendelsen, har pressen publisert artikkel etter artikkel som forklarer hvordan lablekkasjeteorien faktisk virker troverdig.

Indisiene som taler for hypotesen har stort sett vært uendret siden Trump-æraen, men noen ganger tilføyes noen ekstra ufullstendige puslespillbrikker.

Forrige søndag publiserte Wall Street Journal en artikkel med som argumenter med at genomet til SARS-CoV-2-viruset bærer tydelige markører for det hadde blitt produsert i et laboratorium.

«Covid-19 patogenet har et genetisk fotavtrykk som aldri har blitt observert i et naturlig coronavirus,» heter det i artikkelen.

annonse

Coronaviruset: President Xi Jinping visste om alvorlighetsgraden av utbruddet langt tidligere enn først påstått

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon