Krf-leder Kjell Ingolf Ropstad ønsker ikke Frp tilbake i regjering. Foto: NTB Scanpix
Kjell Ingolf Ropstad (KrF). Foto: Ørn E. Borgen / NTB
annonse
annonse

Siden 1998 har kontantstøtten kostet skattebetalerne 60 milliarder kroner.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Høyres landsmøte har gått inn for å avvikle kontantstøtten, men det er KrFs store hjertebarn. Kjell Ingolf Ropstad lover at KrF skal være garantist for fortsatt kontantstøtte. I dag er det kun KrF, Senterpartiet og Miljøpartiet de Grønne (MDG) som vil bevare kontantstøtten.

– Vi er garantisten for kontantstøtten og for valgfrihet. Den kampen har jeg tenkt til å vinne i neste periode, hvis det blir regjeringsforhandlinger etter valget og vi kan fortsette i regjering, sier Ropstad til VG.

annonse

Les også: Botid for kontantstøtte – ingen flere innvandrerkvinner i arbeid

Ropstad sier at Krf kommer til å legge inn «alt» for å bevare kontantstøtten i eventuelle forhandlinger.

annonse

– Vi stiller ikke ultimatum før forhandlinger, men alle vet at familiepolitikk er helt avgjørende for KrF. Det er et signal til velgerne at hvis velgerne ønsker valgfrihet og kontantstøtte, vil KrF selvsagt ta den kampen for å lykkes med det.

Krf-lederen er forberedt på at det vil bli utfordrende. Det er derfor han sier ifra at dette kommer de til å prioritere, og det ville ha vært oppsiktsvekkende om KrF ikke klarte å ta vare på kontantstøtten om de fremdels sitter i regjering.

Høyre vil fjerne kontantstøtten – overrasker KrF

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon