Fotomontasje: Rasmus Hansson / Mariam Butt / NTB / Sveinung Rotevatn / Torstein Bøe / NTB
annonse
annonse

Årsaken er at Regjeringen ikke stopper oljeleting.

Foto: Carina Johansen / NTB

– Rotevatn bør gå av. Han fører en politikk som er i strid med sitt eget partis landsmøtevedtak, og som er i strid med selv det oljenæringens aller største tenketank nå anbefaler, sier MDG-topp Rasmus Hansson til Dagsavisen.

Den tidligere stortingsrepresentanten for MDG tror at Rotevatn kan være overkjørt av oljeminister Tina Bru (H).

annonse

Les også: MDG har vedtatt ultimatum: Nekter å støtte oljeregjering

Venstres har på landsmøte bestemt stopp i oljeleting. Hansson henviser også til en 200 siders rapport fra Det internasjonale energibyrået (IEA). Der de skriver at vi ikke kan nå klimamålene om vi samtidig utvinner mer olje. Etter at rapporten ble publisert har både MDG og SV krevd en ny kurs, men verken regjeringen eller Arbeiderpartiet vil endre oljepolitikken.

– Jeg håper at Rotevatn blir den første klimaministeren som tar klimapolitikk så alvorlig at han setter sin stilling på det, sier Hansson.

annonse

MDG-politikeren mener at det er ikke bare Rotevatn som bør trekke seg, han synes hele Venstre bør gjøre det samme.

– Det ville jeg gjort hvis jeg ledet Venstre. Det ville vært naturlig hvis Rotevatn gikk, men han bør i hvert fall gå foran og gå ut og vise at nå har klimapolitikk omsider fått et nytt og større alvor.

Les også: FNs spesialrapportør for menneskerettigheter og miljø ber Norge slutte med oljeleting

Goliat-feltet utenfor Hammerfest. Oljen produseres om bord og sendes med tankere til Europa. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB

Rasmus Hansson tror det vil sende et sterk politisk signal hvis klimaministeren går av.

– Det vil gjøre betydelig inntrykk i hele det politiske miljøet og sette presedens som vil være veldig verdifull for alle kommende klimaministre. Det vil vise at det går en grense for hva en klimastatsråd kan sitte og se på uten å gjøre noe.

En regjering som vil ha MDGs støtte må stanse oljeleting

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon