Equinor på Fornebu. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
annonse

Benedicte Lund og Kristin Antun, fylkestingsrepresentanter for MDG i Viken, «avslører» at Equinor har besøkt skoler for å verve til oljebransjen.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Gigantiske selskaper som Equinor har stor økonomisk kraft til å påvirke, dette betyr at skolene må være ekstra oppmerksomme på hvordan denne påvirkningen skjer, skriver de i Fredrikstad Blad.

– At klimakampen og kampen for naturmangfoldet er vår tids største utfordringer, har de fleste innsett. Som det meste i 2021 er dette også en kamp om sannheten.

annonse

Les også: MDG vil ha Greta Thunberg til Stortinget

Fylkestingsrepresentantene skriver at i arbeidet mot klimaendringer er det avgjørende med riktig informasjon. Samtidig er det sterke markedsinteresser i å profilere seg som grønne og bærekraftige.

Goliat-feltet utenfor Hammerfest. Oljen produseres om bord og sendes med tankere til Europa. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB

– Viken fylkeskommune har ambisiøse klimamål og gode planer for arbeidet med å kutte klimagassutslipp. Det forplikter, og gjør at Viken som samfunnsaktør må være bevisst på hvem og hva slags aktivitet vi reklamerer for.

annonse

Les også: MDG har vedtatt ultimatum: Nekter å støtte oljeregjering

De mener at dette er en viktig problemstilling når det gjelder klima og miljø. Men det er også en mer generell problemstilling.

– Vi er inne i en tid med mye fokus på kildekritikk, faktasjekk, fake news, et mylder av medier og kilder til informasjon. Vi utsettes for enormt mange påstander, innlegg og saker hele tida, og det er krevende å orientere seg og finne ut hva som er riktig og hva som ikke er det.

– Dette er en utfordring Viken må ta på alvor. Dette ansvaret er ekstra stort i møte med barn og unge, og ikke minst elevene i våre skoler.

MDG-politikerne skriver videre at offentlige aktører må være bevisste på hvilket enormt samfunnsansvar de har, i både klimakampen, naturkampen, og i å bidra til riktig og god informasjon til innbyggerne.

Equinor har ingen planer om å slutte med olje

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon