daværende mbassasdør i Afghanistan, Kåre Aas, venter på at daværende statsminister Jens Stoltenberg skal lande i Kabul 17. mai 2010 for å feire sammen med den norske gjenoppbyggingsstyrken (PRT) i Meymaneh i Nord-Afghanistan. Foto: Heiko Junge / NTB
annonse
annonse

Gjelder de som har jobber for Forsvaret eller den norske ambassaden i Kabul.

– Vi vil ta vare på lokalt ansatte som har jobbet for norske sivile eller militære myndigheter og som av den grunn kan få en utsatt sikkerhetssituasjon. Vi oppfatter at vi har et moralsk og etisk ansvar for dem som har jobbet for Norge, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen til VG.

– Norge skal fortsatt ha en ambassade i Kabul. Bestemmelsene i instruksen bidrar til at vi har det rettslige på plass i tilfelle situasjonen skulle bli slik at ambassaden må stenge, nedskalere eller flytte. Bestemmelsene bidrar til at vi har beredskapen på plass, utdyper han.

annonse

I 2015 endte en lang politisk strid med at tolkene som hadde bistått norske ISAF.styrker, fikk opphold i Norge.

Det er ikke kjent hvor mange afghanere og deres familie ordningen potensielt kan gjelde.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon