Illustrasjonsfoto: Foto: Gorm Kallestad / NTB
annonse

Osterøy ungdomsskule, som ligger like øst for Bergen, fikk fredag i forrige uke besøk av politiet som en del av skolens kriminalitetsforebyggende samarbeid med det lokale lensmannskontoret.

Temaet skulle være rus, men det var helt andre ting noen ungdommer hengte seg opp i. En av politikvinnene bar nemlig en pistol.

NRK skriver om hendelsen og slår den opp som om dette skulle være en stor greie. Politiet er midlertidig pålagt bevæpning på grunn av PSTs vurdering av trusselsituasjonen mot Norge fra ekstremister. Det skulle derfor være både forståelig og trygt for elene at de bærer våpen.

annonse

Men en av elevene har en mor som står som sjettekandidat på stortingslisten for SV i Hordaland. Da er det ikke rart at dette vris på slik at det blir til noe negativt.

I artikkelen peker SV-kandidaten på at det var elever med innvandrerbakgrunn til stede og at disse burde vært spart for denne opplevelsen.

Illustrasjonsbilde. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Politiet kryper selvsagt til korset og uttaler ved driftenhetsleder for Hordaland i Vest politidistrikt, Jan Ludvik Fosse, at:

annonse

– Vi har en politimesterordre på bevæpning. Men når vi går inn på skoler i forbindelse med forebyggende arbeid, da skal vi normalt legge våpenet fra oss og melde fra til operasjonssentralen. Her har det skjedd en glipp. Det beklager vi og vi er lei oss for det som har skjedd.

Det hele er mer enn utrolig. Et våpen i riktige hender, som politiets definitivt er, skal selvsagt oppfattes som betryggende, ikke skremmende. I land som Norge gjerne tar imot mennesker fra, er det en selvfølgelighet at politiet bærer våpen.

Den naiviteten man opplever i Norge er nærmest grenseløs. Skoleelever oppdras og delvis hjernevaskes til å tro at de skal redde verden og at de er både gode og snille, og ikke minst, vet så mye bedre enn alle andre. Våpen er nå blitt til noe styggedom som elever ikke engang tåler å se at politiet bruker. Så kan man saktens spørre seg hvem og hva det er som har gjort det slik, men hele poenget her er at det samfunnet som vokser frem nå, er så annerledes og så fremmed fra det vi som er i middagshøyden og eldre opplevde, at det nærmest er som å komme til en annen planet.

Hysteriet har ingen grenser lenger. Om det er klima, rasisme eller våpen, alt pakkes inn i brunt papir og settes i bås. Ekstremismen vokser som den aldri før har gjort, men man ser ikke skogen for alle trærne.

Greta Thunberg iført lue og votter mens hun sprer sitt budskap om at “vi koker kloden”. Foto: REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Våpen har alltid vært en viktig del av nordmannens hverdag siden det gjorde sitt inntog. Jakt og fiske både var og er en nødvendighet for mange. Men dette er selvsagt ikke PK i dagens samfunn. De stakkars dyrene skal da ikke jaktes på, skytes og spises. Vegetarmat er det man ser for seg som fremtiden.

Det er så man nesten får fnatt.

Kanskje skulle man tatt med seg denne SV-politikeren, hennes datter og de andre elevene, en tur til Filippinene for eksempel. Her er det væpnede vakter ved hvert kjøpesenter, som kroppsvisiterer deg når du går inn. Samtlige vakter her har våpen. Det dreier seg om alt fra pistoler til pumpehagle.

Er dette skremmende? Nei, absolutt ikke. Det er betryggende. Filippinene har et stort problem med ekstremistiske muslimer, som gjerne sprenger et kjøpesenter eller to for sin tro. Da er det godt å vite at de gode gutta er bevæpnet.

annonse
Illustrasjonsbilde: Wolfgang Stemme /Pixabay

SV-politikeren kunne i tillegg, sammen med sin datter og de andre elevene, også få et innblikk i den fattigdommen og de overgrep som skjer mot barn og mentalt tilbakestående i dette landet. Mentalt forstyrrede mennesker raver rundt som dyr og små barn sover i kloakkrenna, skitne, sultne og utmagrede.

Men spørsmålet er vel om dette hadde blitt for mye for de sårbare norske sjeler i landets mange klasserom. De har jo blitt opplært til en annen virkelighet enn den som faktisk er.

MDG minner mer om en ekstremistisk sekt enn et politisk parti

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse