Scandic hotel Byporten Foto: Geir Olsen / NTB
annonse
annonse

Scandic Hotels Groups konsernsjef Jens Mathiesen fikk etter et lønnsløft nesten 11 millioner kroner i 2020.

Dette får konserntillitsvalgt i Scandic, Anne Marie Andersen, til å lure på hvor pengene kommer fra, skriver E24.

– Vi blir oppfordret til å løpe fortere, være fleksible, får innkjøpsstopp, mister kollegaer, og likevel hoster de opp mange millioner til en person på toppen. Jeg blir provosert og trist, sier Anne Marie Andersen på vegne av koordinerende tillitsvalgte Scandic (KUTS).

annonse

– Vi får hele tiden høre at kassen er tom, legger hun til.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Styreleder Per G. Braathen forsøker å roe det hele ned.

– Jeg forstår at dette har vært en vanskelig periode for alle medarbeidere i Scandic, og er veldig takknemlig for innsatsen de har lagt ned. Vi ser nå fram til at myndighetene åpner opp og vi kan ta tilbake flest mulig av våre medarbeidere igjen, skriver Braathen.

annonse

Det var i 2019 at 2019 styret i Scandic besluttet å gi selskapets administrerende direktør et lønnsløft på 31 prosent.

Konserntillitsvalgt Andersen mener Mathiesen kunne ha vist moderasjon.

– Jeg synes ikke lønnsøkningen til konsernsjefen er grei, selv om den ble vedtatt i 2019. Jeg synes han kunne takket nei, fordi det ikke passer seg. Man trenger ikke å ta imot alt, selv om det er styret som bestemmer, fortsetter Andersen.

Jens Mathiesens to første år som toppsjef har gitt utslag i selskapets beste og verste regnskaper noensinne, ifølge Finans.dk. Mathiesen selv ønsker ikke å kommentere saken, men viser til styreleder Braathen.

De som styrer bøndene, tjener fett

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon