- Resett - https://resett.no -

Somalieren som skulle drepe Kurt Westergaard angrer ikke: – Jeg har sonet min straff

Han vurderes som en risiko, men han kan ikke bli sendt tilbake til Somalia.

Foto: REUTERS/Johannes Eisele/Pool

I 2010 brøt en somalisk mann seg inn i karikaturtegneren Kurt Westergaards hjem. Han var bevæpnet med øks og kniv, og forsøkte å myrde Westergaard.

Fire år før hadde Westergaard tegnet karikatur av profeten Muhammed for Jyllands-Posten.

annonse

Somalieren Mohamed Geele ble dømt for terrorisme og drapsforsøk og fikk ti års fengsel. Nå bor attentatmannen på Kærshovedgård utreisesenter, men han kan ikke sende hjem til Somalia, fordi han kan risikere å bli forfulgt. En tidligere sjef for dansk sikkerhetstjeneste (PET) mener han ikke er avradikalisert.

Les også: Irans president: Fornærmelser av Muhammed kan føre til vold og blodbad [1]

annonse

Til dansk TV 2 [2] forteller den nå 39-årige mannen at han ikke angrer.

– Jeg har ikke tenkt over det – mitt mål er å komme videre, sier Mohamed Geele.

Mohamed Geele mener at han ikke er farlig for samfunnet, men han vil ikke direkte avvise om han i dag ville ha reagert annerledes. Geele understreker at han har sonet sin straff, og at han har gjort opp for seg.

Les også: Den modige pennen må ikke forsvinne fra Vesten [3]

Han hevder at Muhammed-tegningene håner og latterliggjør en hel religion, og en hel sivilisasjon. Det var et mørkt kapitel i dette samfunnets historie, mener mannen som ble dømt for drapsforsøk.

– Å håne hverandre og nedverdige hverandre er ikke hverken frihet eller et tegn på å være et fritt tenkende menneske. Hån, latterliggjørelse og psykologisk vold mot en gruppe mennesker, om det er mindretall eller flertall, fører kun til problemer, sier Geele.

annonse

Blasfemiutstillingen “Billedstorm” vil ikke vise Muhammedkarikatur [4]

Tegn abonnement [5] eller støtt oss på andre måter [6] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474