Petter Eide (SV) er rasende på Sps Jenny Klinge. Foto: Terje Pedersen / NTB
annonse
annonse

SVs Petter Eide mener Jenny Klinge fra Senterpartiet «Vrir kniven rundt i såret til tusenvis av kvinner som voldtas i Norge».

Sosialisten Eide raser mot Klinge og mener hun burde be om unnskyldning til voldtatte kvinner, skriver TV 2.

– Jeg har ingen planer om å si unnskyld for noe, svarer Jenny Klinge.

annonse

Senterpartiet er ett av tre partier på Stortinget som ikke ønsker en samtykkelov.

– Hvordan i all verden skal folk sørge for å ha godkjente avtaler, sånn at de ikke blir gjort kriminell av det som er en naturlig seksuell handling, sa Klinge.

Jenny Klinge (Sp) på Stortinget i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Dette fikk det til å koke i topplokket til Petter Eide.

annonse

– Hun vrir kniven rundt i såret til de mange tusen kvinner som voldtas i Norge hvert år. Hun burde be om unnskyldning, raste han.

– I en rettsstat er det veldig høye krav før en dømmer noen. I slike saker er det ord mot ord, og retten må være forsiktig med å gå til domfellelse. Det er bra at uskyldige ikke blir dømt, kontret Klinge.

Loven som er gjeldende i dag under hva som er definert som voldtekt, fanger ikke opp ufrivillig sex.

Snart må man ha samtykke for å ha sex, helt til akten er over. Illustrasjonsfoto: stokpic/Pixabay

– I dag er voldtekt i Norge bruk av tvang eller trusler ved seksuell omgang, forteller jurist og fagrådgiver Veronika Taran Wiese i JURK (Juridisk rådgivning for kvinner).

– Samtykke til sex kan gis på flere måter, både gjennom ord og handling. Det kreves ingen skriftlig kontrakt eller et samtykke via en app, understreker hun.

Et oppriktig samtykke skal kunne trekkes tilbake om man underveis begynner med noe nytt, som for eksempel å gå fra oralsex til penetrering, så må man ha samtykke for dette. Hvis personen mister interessen for sex underveis i akten er det også et signal om å stoppe opp, heter det.

annonse

– En konsekvens av en samtykkelov er at det vil bli enklere å formidle hva en voldtekt er. Dermed blir det enklere å forebygge voldtekter, avslutter Wiese.

Samtykkeloven er mannefiendtlig

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon