Vaksinesprøytene ligger ferdig opptrukket og klare på vaksinesenteret i Bjerke bydel i Oslo. Sykepleier Åshild Skårland forbereder Hilde Arnesen på stikket som vil gjøre henne 80 % immun mot Covid-19. Innfelt Tina Arnersen og Robert Steen. Foto: NTB scanpix
annonse
annonse

18-åringer vaksineres nå mot coronaviruset i Norge.

Mange gleder seg over at vaksineringen av ungdom i Norge er i gang.

18-åringer i Oslo var først ut, og Avisa Oslo har laget sak på de som har fått sprøytestikket.

annonse

– Festdag

Arbeiderparti-politiker Robert Steen var tilstede da vaksineringen var igang i bydelen Bjerke i Oslo. Han sammenlignet sprøytestikkene med en «høytidsstund».

– Det er litt høytidsstund. Den første 18-åringen som ble vaksinert i Norge, ble det på Bjerke for en liten stund siden. Det er et spesielt øyeblikk, en milepæl i vaksinasjonsprogrammet vårt. Nå begynner vi på de yngste voksne, sa Steen til lokalvisen.

annonse

Seksjonssjef for vaksine, test og smittesporing i Bydel Bjerke, Tina Arnesen, smilte fra øre til øre tirsdag, ifølge Avisa Oslo.

– At vi har fått lov til å vaksinere 18-åringene nå er en festdag, sa vaksinesjefen.

Ifølge FHI er risikoen for å dø av corona 0,12 prosent når vi ser på befolkningen som helhet. For personer under 39 år derimot er risikoen helt nede på 0,0022 prosent.

Ivermectin

Nyheten om at 18-åringer nå blir vaksinert kommer i en periode der flere forskere og leger hevder at det allerede finnes en medisin som har vist seg å være svært effektiv mot Covid-19 både i behandling og forebygging.

Resett publiserte i helgen artikkelen Dette er den sjokkerende historien om hvorfor Ivermectin ikke brukes mot Covid-19 (+), med videoer fra leger og forskere som uttaler seg om medisinen som de etablerte norske mediene ikke ønsker å skrive om.

«Svært anerkjente leger og forskere mener ivermectin viser så klare effekter at de som et minimum burde komplettere utrullingene av vaksiner, spesielt fordi medisinen er svært billig», skrev Resett-redaktør Helge Lurås i en kommentar tidligere i uken.

Resett har stilt spørsmål til Legemiddelverket, ved medisinsk fagdirektør Steinar Madsen, om deres syn på ivermectin. Til tross for gjentatte purringer har ikke Legemiddelverket besvart henvendelsene.

annonse

Ifølge Aftenposten var det 69 friske 18-åringer som fikk coronasprøyten tirsdag.

Avisen skriver at 13 andre bydeler vil starte vaksineringen denne eller kommende uke.

Samtidig kommer også nyheten om at Pfizer skal teste vaksinen på 6 måneder gamle babyer. og at de kan komme til å søke om hastegodkjenning for bruk av vaksinen på små barn allerede fra september.

Dette er den sjokkerende historien om hvorfor Ivermectin ikke brukes mot Covid-19 (+)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon