En IS-kvinne i al-Hol leiren i Syria. 17. oktober, 2019. (Foto: Delil Souleiman / AFP)
annonse
annonse

En talsmann for kurdiske selvstyremyndigheter i det nordøstlige Syria opplyser til Aftenposten at de har besluttet å utvise IS-kvinner med norsk statsborgerskap.

– Vi har besluttet å utvise norske statsborgere som vi ikke kan straffeforfølge på grunn av mangel på tilstrekkelig bevis for at de har begått kriminalitet i Syria, sier representant for selvstyremyndigheten i Nord-Syria i Skandinavia, Shiyar Ali, til avisen.

Ali sier at utvisningen skal skje i samarbeid med de ulike landene, og han antyder ifølge Aftenposten at det kan skje til høsten.

annonse

NTB skriver at fire «norske» kvinner med fire «norske» barn oppholder seg i interneringsleirene Roj og Al-Hol i Syria. Barna er mellom fire og seks år gamle, og to av dem har nylig bedt UD om bistand.

Blant dem er Aisha Shazadi Kausar, som ble islamisten Bastian Vasquez’ andre kone etter at hun reiste til Syria i august 2014 og bosatte seg i et område kontrollert av IS.

Nylig ble en 30 år gammel kvinne som ble hentet hjem fra Syria med sine to barn i januar i fjor, dømt til fengsel i tre og et halvt år for sin deltakelse i IS. Hun anket dommen på stedet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon