Helse- og omsorgsminister Bent Høie, (t.h.) og helsedirektør Bjørn Guldvog under pressekonferanse om Janssen-vaksinen onsdag. Foto: Berit Roald / NTB
annonse
annonse

Selv om beskyttelsen blir lavere og faren for alvorlige, og potensielt dødelige, bivirkninger er større, bestemte regjeringen onsdag å åpne for bruken av Janssen-vaksinen, skriver NTB.

Helseminister Bent Høie og helsedirektør Bjørn Guldvog sier at de som velger å gå for en Janssen-vaksine, vil tre ut av det offentlige vaksineprogrammet og miste plassen.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie. Foto: Torstein Bøe / NTB

– Er det kort tid igjen til en man skulle få en av de andre vaksinene, så er det ingen grunn til å velge denne, sier Høie.

annonse

Les også: Legeforeningen om Janssen-vaksinen: – På grensen til uforsvarlig helsehjelp

Helsedirektør Bjørn Guldvog sier at man både i Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet og Legemiddelverket var samstemte i at tilbudet om å motta Janssen-vaksinen er et dårligere tilbud for de aller fleste, enn en mRNA-vaksine.

 

annonse

Janssen-vaksinen er i likhet med vaksinen fra AstraZeneca og den russiske Sputnik-vaksinen basert på såkalt virusvektor-teknolog.

Leger kan nekte å skrive ut Janssen-vaksinen

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon