Peter Daszak under debatt ved New York Academy of Medicin i 2016. Skjermbilde C-SPAN
annonse
annonse

Stadig mer kommer frem om forbindelsene mellom USAs smittevernsjef Anthony Fauci og den gain-of-function forskningen som ble gjort ved Wuhan Institute of Virology. Sentralt i fobindelsen er Peter Daszak, president ved EcoHealth Alliance i New York.

Daszak mottok penger av Faucis National Institute of Allergy and Infectious Disease (NIAID) til forskning som ble utført i Wuhan. På forskningspapirene fra Wuhan Institute of Virology om gain-of-function er disse donasjonene og Fauci nevnt ved navn. Wuhan-instituttet fjernet NIAIDS navn som samarbeidspartner først i mars 2021.

Da spekulasjoner kom i januar 2020 om at SARS-CoV-2 kunne være lekket ut av instituttet ved en feiltakelse, mobiliserte Fauci og Daszak en informasjonskampanje for å diskreditere denne «lab leak-hypotesen» og fremme den alternative teorien om at viruset oppsto i naturen og smittet direkte til mennesker. Lab leak-hypotesen ble stemplet som en «konspirasjonsteori».

annonse

Gain-of-function-forskning ble kontroversielt i USA nettopp på grunn av farene for lekkasje. I denne debatten om forskningen var Fauci sentral og i en artikkel fra 2012 tok han til orde for at det var verdt risikoen fordi det kunne gi viktig kunnskap om vaksiner og hvordan man skulle møte pandemier oppstått i naturen. I 2014 forbød imidlertid Obama-adminstrasjonen denne typen forskning hvor virus blir gitt mer smittsomme og farlige egenskaper i laboratorium.

Les også: Dette er den sjokkerende historien om hvorfor Ivermectin ikke brukes mot Covid-19 (+)

Fauci fortsatte imidlertid i sin rolle som smittevernsjef, en posisjon som han har hatt siden 1984. Han er nå 80 år og sitter fortsatt i posisjonen som leder av NIAID. I 2014 ga NIAID 3,4 millioner USD til EcoHealth Alliance for å studere coronavirus i flaggermus i Kina. EcoHealth Alliance ga 600.000 USD av disse pengene videre til Wuhans Institute of Virology, ifølge en artikkel i Wall Street Journal.

annonse

ZeroHedge rapporteter at The National Pulse nå har gravd frem et klipp fra 2016 hvor Peter Daszak er med i en debatt i New York Academy of Science og beskriver hva EcoHealth Alliance er involvert i med sine partnere i Wuhan, Kina.

«Så når man får en sekvens av et virus, og det ser ut som en slektning av et kjent, forferdelig patogen, akkurat som vi gjorde med SARS. Vi har funnet andre coronavirus i flaggermus, en hel del av dem, noen så veldige like ut som SARS. Så vi fant sekvensen av spike-proteinet, det proteinet som fester seg til celler. Så tok vi…

..vel det var ikke jeg som gjorde dette, men mine kollegaer i Kina som gjorde arbeidet. Man lager pseudopartikler, så tar man spike-proteinene fra de virusene, og ser om de binder seg fast i menneskeceller. For hvert steg beveger man seg nærmere og nærmere at dette viruset virkelig kan bli til et patogen for mennesker. Man ender til slutt opp med virus som virkelig kan drepe («look like killers»).»

På originalspråk engelsk:

“Then when you get a sequence of a virus, and it looks like a relative of a known nasty pathogen, just like we did with SARS. We found other coronaviruses in bats, a whole host of them, some of them looked very similar to SARS. So we sequenced the spike protein: the protein that attaches to cells. Then we…

Well I didn’t do this work, but my colleagues in China did the work. You create pseudo particles, you insert the spike proteins from those viruses, see if they bind to human cells. At each step of this you move closer and closer to this virus could really become pathogenic in people.

annonse

You end up with a small number of viruses that really do look like killers,”

Det er nettopp denne forskningen som stadig flere nå tror kan være opphavet til viruset som har ridd verden som en pandemi siden januar 2020.

Folk narrer seg selv: Medier og akademia har sviktet fullstendig

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon