Byrådsleder Raymond Johansen får kritikk av opposisjonen i Oslo for ikke å ha fulgt alle rådene fra helsemyndighetene. Foto: Berit Roald / NTB
annonse
annonse

Raymond Johansens byråd valgte ved fem anledninger å ikke følge anbefalinger fra helsemyndighetene, skriver NTB.

Ifølge NRK gjelder det følgende tilfeller der byrådet ikke gjorde som de ble anbefalt av FHI, Helsedirektoratet og egen smittevernoverlege:

* I august hadde Oslo kommune ennå ikke trappet opp testkapasiteten kraftig, til tross for oppfordring fra Helsedirektoratet i april.

annonse

* Byrådet unnlot å innføre makstak på fem besøkende i september, selv om FHI og Helsedirektoratet anbefalte dette.

* I februar 2021 satte byrådet videregående skoler på gult nivå, mot anbefalingen fra Oslos egen smittevernoverlege.

* Smittevernoverlegen og FHI anbefalte i april 2021 en gradvis opptrapping fra to til fem gjester hjemme, men Oslo gikk rett til en grense på 10.

annonse

* Da skjenking igjen ble tillatt i mai 2021, anbefalte FHI og Helsedirektoratet å vente.

Høyres gruppeleder Anne Haabeth Rygg er kritisk:

– Det første konkrete eksempelet på at byrådet tok for lett på koronakrisen, var da de trappet ned testkapasiteten i Oslo i fjor sommer, stikk i strid med alle råd og pålegg. Det var en helt uakseptabel avgjørelse, sier hun til NRK.

– Gjennom 15 måneder med krisehåndtering er det sikkert beslutninger man har tatt som ikke var riktige. Men jeg tror ikke det er sammenheng mellom tiltakene vi har gjort og økt smitte. Det vi har sett gang på gang, er at smitten kommer utenfra med importsmitte, svarer byrådsleder Johansen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon