Oxford University. REUTERS/Peter Macdiarmid PKM/ASA/FMS
annonse
annonse

Studenter ved et universitet i Oxford har stemt for å fjerne et portrett av dronningen fra fellesrommet fordi hun «representerer nyere kolonihistorie».

Medlemmer av Magdalen College Middle Common Room (MCR) anså bildet som et symbol på nyere kolonihistorie, skriver The Mirror.

Utdanningssekretær Gavin Williamson stemplet avgjørelsen som absurd.

annonse

– Oxford University-studenter som fjerner et bilde av dronningen, er rett og slett absurd. Hun er statsoverhode og et symbol på det som er best med Storbritannia. I løpet av sitt lange styre har hun arbeidet utrettelig for å fremme britiske verdier av toleranse, inkludering og respekt over hele verden, skrev han på Twitter.

Williamson har fått støtte fra flere.

annonse

På sosiale medier er det mange som har kritisert avgjørelsen om å fjerne bildet av dronningen. Den konservative politikeren Andrea Leadsom uttalte i et intervju med BBC at studentene som stemte for å fjerne dronningbildet var patetiske:

Advokat Dinah Rose, som ble utnevnt til president for Magdalen College i fjor, understreket at studentene ikke er representanter for skolen, men støttet deres rett til ytringsfrihet og politisk debatt.

– Å være student handler om mer enn å studere. Det handler om å utforske og diskutere ideer. Noen ganger handler det om å provosere den eldre generasjonen. Ser ut som det ikke er så vanskelig å gjøre i disse dager, skrev hun på Twitter.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon