Illustrasjonsbilde. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Illustrasjonsbilde. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Flere tusen avga sin stemme i leserundersøkelsen om Resetts kommentarfelt.

De siste ukene har det blitt flere saker bak betalingsmur fordi Resett trenger mer inntekter. I en kommentar forklarte redaktør Helge Lurås hvorfor det blir flere pluss-saker fremover.

Mange i kommentarfeltet har vist motstand mot at det publiserer saker man må betale for. Vi la derfor under en leserundersøkelse om kommentarfeltet.

annonse
Skjermbilde Resett

Over 80 prosent svarte at de leser kommentarfeltet ofte, mens kun 14 prosent svarte at de leser kun en sjelden gang. Bare et fåtall svarte at de aldri leser kommentarfeltet.

Godt over majoriteten (74 prosent) ønsker at kommentarfeltet skal være åpent selv for de som ikke betaler for pluss-sakene. 13 prosent mener folk bør betale for å lese kommentarene, mens 11 prosent er usikre.

Men det var ett spørsmål det var stor enighet om.

annonse

91 prosent har svart at de ikke synes det er en god ide at Resett stenger kommentarfeltet.

Skjermbilde Resett

Det har også en del misnøye med modereringen i kommentarfeltet, men majoriteten er ikke enig i det.

57 prosent synes modereringen er passe. 16 prosent mener det burde vært strammet inn enda mer. 15 prosent har svart at de ikke ønsker at det er forhåndsmoderering. Mens kun 10 prosent mener modereringen er for streng.

– Bra å få tilbakemelding

Resett-redaktør Helge Lurås sier det er nyttig å få denne tilbakemeldingen. Og noen av resultatene overrasker ham litt.

– At over 80 prosent leser kommentarfeltet jevnlig, var veldig høyt. Med tanke på at det kommer i snitt 2500 kommentarer daglig, viser dette de som skriver ikke gjør det for en tom sal, sier Lurås.

annonse

Han sier han registrerer at det er ulike synspunkter på om deler av kommentarfeltet bør bak betalingsmur.

– Nå som Resett er over barnestadiet, har vi sett en nedgang i donasjonene. I vinter har den vært merkbar. Jeg tror folk tror vi er over kneika og greier oss selv siden vi gikk i overskudd i 2020. Men når mange tenker slik, går det raskt utover inntektene. Jeg håper derfor folk setter pris på at vi bruker 4-5 årsverk på å moderere kommentarfeltet og gir et økonomisk bidrag.

Lurås sier det er abonnementer han mest oppfordrer folk til å tegne nå som mer egen journalistikk blir satsingen fremover, men at donasjoner over Vipps, bank og sms er nødvendig som tillegg en periode fremover.

Han gjentar målsettingen om minst 5000 abonnenter.

– Bare den første uken i juni har vi fått 60 nye abonnenter så det er ikke umulig å komme i mål, sier han.

Lurås lover å levere så mye og bra stoff de kan.

– Vi er i underskudd dette halvåret så langt og jeg håper folk kan trå til og hjelpe oss økonomisk nå før sommeren, oppfordrer redaktøren som minner om at hovedstrømsmediene har både pressestøtte og politisk korrekte reklamekroner.

Tegn abonnement og støtt Resett med donasjoner hvis du kan.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon