Styreleder i islams råd, Abdirahman Diriye, utenfor Tawfiiq Islamsk Senter i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Et nytt styre ble valgt i Islamsk Råd Norge, men styreleder Abdirahman Diriye blir sittende.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Oppfølging av handlingsplanen mot muslimhat kommer til å være et viktige jobbområde for oss, sier Abdirahman Diriye til Utrop.

– Vi har økt antallet styremedlemmer fordi jobbmengden vår har økt betraktelig, spesielt når vi snakker om samfunnskontakt, veiledning og rådgivning.

annonse

Les også: Fremla «handlingsplan mot muslimhat»: Hvorfor delte verken regjeringen eller gammelmediene nyheten på Facebook?

Diriye ser på det som en tillitserklæring å bli gjenvalgt. Men likevel er det mye jobb som venter. Han nevner at handlingsplanen mot muslimhat er et av arbeidsområdene som vil oppta styrelederen og styret.

Tidligere leder i Islamsk Råd Norge, Mehtab Afsar (tv), tidligere styreleder Zaeem Shaukat og Leyla Hasic. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Vi skal fortsette å jobbe like systematisk slik vi har gjort det hele veien, med ulike statlige, og kommunale instanser, og organisasjonslivet. Handlingsplanen er viktig for å motvirke stadig mer hets og hat mot muslimer i Norge. Her har vi et samfunnsproblem som vi vil måtte jobbe med langsiktig.

annonse

Les også: Om «muslimhat»: Regjeringen forteller oss at sunn skepsis er en forstyrrelse i vår karakter

Som gjenvalgt styreleder lover han også å bistå norske muslimer og samfunnet rundt på best mulig vis.

Raja gir penger til Islamsk Råd for å redusere «fordommer» mot muslimer

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon