Fredrik Græsvik mener det er en sjanse for at Donald Trump havner i fengsel. Foto: Torstein Bøe / NTB / AP
annonse
annonse

TV 2s USA-korrespondent spekulerer i om Donald Trump kan tilbringe sine siste år bak lås og slå.

Den svært Trump-kritiske journalisten Fredrik Græsvik har ofte analysert hva som kan skje med Trump og «hvem han jobber for». I 2019 spekulerte Græsvik om Trump var en «russisk spion» som egentlig jobbet for Vladimir Putin.

Konspirasjonsteorien om at Trump jobbet for Russland ble tatt seriøst av flere norske medier, deriblant TV 2. Påstandene ble også utrolig nok etterforsket av FBI etter press fra Demokratene. Men FBI konkluderte til slutt at Trump aldri hadde sammarbeidet med Russland om å vinne 2016-valget, eller at Trump var en såkalt spion.

annonse

Les også: Noen fakta om «Russia collusion» som Fredrik Græsvik aldri vil gi deg

Gjeninnsatt som president

Nå er Græsvik i gang med en ny analyse av den tidligere presidenten. I en kommentar publisert på Tv2.no skriver den erfarne journalisten at Trump kan «risikere å ende sine dager i fengsel».

annonse

«USAs 45. president risikerer å bli straffedømt for en rekke forhold, fra bedrageri til å ha bidratt til opprør. USAs tidligere president risikerer i verste fall å ende sine dager bak lås og slå. De neste månedene og årene vil vise oss i hvilken grad Trump er den kjeltringen han blir beskyldt for å være», skriver 54-åringen før han fortsetter:

«I august blir Donald Trump gjeninnsatt som USAs president, skal vi tro konspirasjonsteoretikerne og deler av den obskure, men ganske store gruppen Qanon-tilhengere. Trump selv skal ha støttet denne ideen, ifølge storavisa New York Times sin Hvite hus-korrespondent Maggie Haberman. At Donald Trump fortsatt hevder at han egentlig vant fjorårets presidentvalg har vi sett utallige bevis på».

Græsvik viser til denne udokumenterte påstanden fra New York Times journalist Maggie Haberman som ble lagt ut på Twitter:

Trump har ikke uttalt seg om Habermans påstander og hennes angivelige kilder der han skal ha sagt til folk at han vil bli president igjen i august.

Skal vi tro flere av Trumps nærmeste støttespillere og venner, sprer Græsvik enda en ny konspirasjonsteori som er bygget på anonyme kilder.

annonse

– Jeg har snakket med presidenten (Trump) nærmere hundrevis av ganger siden han forlot Det hvite hus, og jeg har aldri hatt en samtale med ham om at han skal gjeninnsettes som president, sa tidligere valgkampssjef Corey Lewondowski til Fox News Sunday da han ble spurt om Trump sier til folk at han vil bli gjeninsatt som president i august.

Voldtektsanklager

I den lange TV 2-kommentaren skriver Græsvik om Kongress-stormingen 6.januar. Trump ble stilt for riksrett for denne hendelsen, men ble frikjent.

Frikjennelsen mener Græsvik ikke betyr noe som helst.

«At Donald Trump gikk klar i den politiske prosessen, som en riksrettssak er, da han ble tiltalt for å ha bidratt til den dødelige stormingen av Kongressen 6. januar i år, betyr ikke at han er uskyldig. Det betyr bare at hans egne partifeller ikke ønsket å stille ham til ansvar. Amerikanske domstoler kan komme til helt andre konklusjoner», skriver USA-korrespondenten som legger til at Trump fremdeles kan bli «tiltalt og dømt».

Men det stopper ikke der. Græsvik mener det er mange andre saker som kan gjøre at Trump tilbringer resten av livet bak murene.

Han spekulerer i om Trump kan bli dømt for «forsøk på valgfusk». Den mest alvorlige anklagen dreier seg om voldtekt.

«At Donald Trump var en skjørtejeger og playboy vet vi. Om han faktisk er skyldig i ha begått seksuelle overgrep slik flere titalls kvinner har beskyldt ham for, får vi kanskje aldri bekreftet. Men fortsatt er det to saker som i aller høyeste grad kan bidra til å stanse alle forsøk på et comeback i amerikansk politikk», skriver Græsvik.

Kommentaren til Græsvik ble publisert på Tv2.no onsdag kveld. Den er foreløpig ikke lagt ut for kommentering på TV2s facebook-side.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon