- Resett - https://resett.no -

USA: Flertall av republikanerne støtter nå likekjønnet ekteskap

Republikanerne i USA har endret sitt syn på homofilt ekteskap.

Det fremgår av en fersk meningsmåling fra Gallup [1] at republikanske amerikanere, som konsekvent har vært mindre åpne for likekjønnet ekteskap enn den øvrige befolkningen, nå er langt mer tolerante for dette. 55 prosent av de spurte republikanerne sier nemlig nå at de nå støtter retten til å gifte seg med den man vil, også om vedkommende er av samme kjønn som en selv.

I 1996 mente bare 16 prosent av republikanerne det samme.

annonse

Den nylige generelle økningen i antall amerikanere som støtter likekjønnet ekteskap skyldes i hovedsak denne kraftige økningen blant republikanske sympatisører.

Roet seg

«En gang var de motstandere av legalisering (av homofilt ekteskap, red. anm.), men republikanerne har for det meste kommet tilbake til det. Rettslige og legislative utfordringer av den juridiske statusen ved likekjønnet ekteskap har roet seg ned siden høyesterett utstedet sin beslutning», skriver Gallup.

annonse

Målingen er utført i tidsrommet mellom 3. og 18. mai, og er gjort ved telefonintervjuer av 1000 voksne amerikanere.

Den generelle støtten for likekjønnet ekteskap i USA ligger på 70 prosent, etter en økning på 10 prosentpoeng siden 2015. I 1996 støttet kun 27 prosent av amerikanerne likekjønnet ekteskap.

Kamala Harris mislikte Trumps innvandringspolitikk men følger i samme spor selv [4]

Tegn abonnement [5] eller støtt oss på andre måter [6] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474