Arkivfoto: Vegard Grøtt / NTB
Arkivfoto: Vegard Grøtt / NTB
annonse
annonse

– Tilhengere av doktrinen mener at det pågår et folkemord mot den hvite rasen.

I en ny rapport advarer PST om at barn i Norge oppdras av foreldrene til å bli ekstreme islamister. Samtidig mener PST at høyreekstreme miljøer i dag utgjør en terrortrussel. Det er spesielt én ideologisk retning som bekymrer:

– Akselerasjonismen vurderes for tiden som den mest potente terrortrusselen fra
høyreekstreme aktører i Vesten, og det er denne som i særlig grad har engasjert
mindreårige. Bakteppet for den voldelige doktrinen finner vi i bøker fra slutten av 1970-tallet, men siden 2015 er det blitt etablert flere nettbaserte, globale, akselerasjonistiske organisasjoner som knyttes til drap, terrorplanlegging og mislykkede terrorforsøk, skriver PST i en ny rapport.

annonse

Oppfordrer

I Norge har radikale mindreårige høyreeekstreme blitt moblisiert på nett, fremgår det av PSTs nye rapport. Ifølge PST oppfordrer akselerasjonismen til politisk motivert vold og terrorhandlinger for å utløse det de mener er en uunngåelig rasekrig.

– Tilhengere av doktrinen mener at det pågår et folkemord mot den hvite rasen. Et faktor som skiller akselerasjonisme fra andre høyreekstreme retninger er hasteelementet. Det haster med å bryte ned det bestående samfunnet for å kunne bevare den «hvite rase».

annonse

Akselerasjonistisk propaganda pakkes inn i voldsgrafikk og gaming og spill-referanser som særlig appellerer til unge menn.

– Den akselerasjonistiske propagandaen har i tillegg utviklet et tydelig innslag av humor og ironi som bidrar til å senke voldsterskelen, da innholdet dehumaniserer personer i fiendebildet.

Norske høyreekstremister mobiliserer på nett: – Jødene er hovedfienden

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon