Gardermoen 20210509. Sylvi Listhaug holder første tale som partileder i Frp under det digitale landsmøtet på Gardermoen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
annonse
annonse

NTB melder at Frp-leder Sylvi Listhaug er kritisk til regjeringens overordnede håndtering av gjenåpningen av samfunnet.

– Hvis det som nå gjengis i mediene er riktig, er det fullstendig kaos. Dette er ingen gjenåpningsplan. Dette er gjenåpningskaos. Helt åpenbart burde det vært planlagt bedre for gjenåpning enn dette, sier Listhaug.

Hun er av den oppfatning at regjeringen lenge har visst at Norge skal åpne opp igjen, og burde planlagt bedre og satt inn flere folk.

annonse

Fredag klokka 15 begynner politiet å kontrollere coronasertifikat på grensen. Regjeringen endrer samtidig karantenereglene slik at de som kan dokumentere at de er fullvaksinert eller vært coronasyke i løpet av siste halvår, slipper innreisekarantene.

Dette åpner for at rundt 1,3 millioner nordmenn kan reise utenlands uten å måtte gå i karantene ved hjemkomst Norge. Både politiet og Avinor advarer mot kø.

I sin kritikk av regjeringen trekker Listhaug også fram tekniske problemer med coronasertifikater, fare for sprengt testkapasitet i grensekommuner, kø på Helsedirektoratets informasjonstelefon. Hun mener at regjeringen må sikre at koronasertifikatet er tilgjengelig for alle, også ikke-digitale eldre.

annonse

– Dette er ikke holdbart og sterkt kritikkverdig. Eldreombudet påpeker at dette er diskriminerende, og vi forventer at regjeringen rydder opp og at eldre får sin bevegelsesfrihet ivaretatt.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon