Runar Søgaard, her sammen med sin daværende advokat Jens Ove Hagen (t.h.) i 2001 under en rettssak han og hans tidligere kone Carola Häggkvist anla mot en impresario. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

NTB melder at Runar Søgaard er dømt til ett år og åtte måneders fengsel for skatteunndragelse. Dommen blir anket, opplyser advokaten hans.

Søgaard, som jobber som ledelseskonsulent, er dømt for tre grove brudd på regnskapsloven og for over 20 brudd på skatteloven. Dommen i hovretten – Sveriges svar på lagmannsretten – er den samme som i tingretten i 2019. Søgaard er også fradømt retten til å drive næring i fem år.

Ifølge tiltalen fra 2017 unnlot Søgaard og en slektning å bokføre over ti millioner kroner i regnskapsårene 2013–2016.

annonse

Advokaten til Søgaard sier de vil anke dommen inn for høyesterett.

– Anken er allerede påbegynt. Den bygger på at hovretten helt enkelt har vurdert bevismaterialet som er lagt fram, feil, sier advokat Staffan Bergqvist til VG.

Søgaard selv ønsker foreløpig ikke å kommentere saken overfor avisen, men har hele tiden nektet for å ha begått økonomisk kriminalitet og erklærte seg ikke skyldig.

annonse

Den tidligere predikanten, som bor i Sverige og som i ti år fram til 2000 var gift med artisten Carola, ble også i 2015 dømt for økonomisk kriminalitet. Den gangen sonet han dommen på to måneder med fotlenke, skriver VG.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon