Jon Helgheim (Frp). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Jon Helgheim (Frp). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Jon Helgheim sier at på tross av at undersøkelser viser motsatt, blir det aldri godt nok for den nyreligiøse Woke-bevegelsen.

Illustrasjonsfoto: Pappkrus fra Sosialistisk Venstreparti (SV).
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Han sier at Camilla Ahamath avslører i sitt innlegg hvordan hun argumenterer.

– Nylig ble påstanden om at innvandrere systematisk diskrimineres i det norske arbeidsmarkedet gjort til skamme, skriver han i VG, og legger til:

annonse

– Norge har verdens rauseste og beste ordninger for innvandrere, og nordmenn er svært tolerante. Likevel fremsettes det stadig påstander om at landet er rasistisk og det virker som de som hevder dette blir skuffet når konspirasjonsteorien blir motbevist.

Sylvi Listhaug og Jon Helgheim, henholdsvis leder og nestleder i Frps innvandring- og integreringsutvalg. Foto: NTB Scanpix
Sylvi Listhaug og Jon Helgheim. Foto: NTB Scanpix

Les også: Jon Helgheim: – SV og venstresiden utgjør den største trusselen mot antirasismen

Helgheim sier at hypotesen var at arbeidsgivere er rasistiske og bevisst sorterer bort utenlandske navn, derfor innførte kommunaldepartementet et forsøksprosjekt med anonyme jobbsøknader. Men resultatet, sier han, var at færre innvandrere ble kalt inn til intervju, stikk i strid med konspirasjonsteorien om at norske arbeidsgivere systematisk diskriminerer innvandrere.

annonse

– Dette hindrer ikke Camilla Ahamath, likestillingspolitisk talsperson i SV, i å beskrive Norge som et rasistisk land. Det kan virke som at hun ønsker seg at vi er det, slik at hun skal ha noe å kjempe mot, skriver Helgheim, og sier rett ut hva han mener om det:

– Denne måten å konstruere rasekonflikter på er opprørende.

Les også: Oslo varaordfører vil kurse kommuneansatte i «strukturell rasisme»

SV-leder Audun Lysbakken preger flere av partiets produkter i valgkampen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SV-leder Audun Lysbakken. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Frp-politikeren mener det skremmende er at Ahamath og andre som deler hennes vrangforestillinger om et strukturelt rasistisk samfunn. Han sier videre om ikke Ahamath og hennes likesinnede blir stilt til ansvar for sine påstander, kan vi risikere å ende opp med et samfunn de sier at de advarer mot.

SV-politiker kritisk til Listhaug: – Strukturell rasisme eksisterer

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon