Skjermbilde: Saftydrive
annonse
annonse

Firmaet Safedrive reklamerer med at de vil «unngå trafikkulykker, bøter og prikker». Det er umoralsk, mener politiet.

Illustrasjonsfoto: Ole Martin Wold / NTB

De satser på å selge 20 000 GPS-radar i løpet av sommeren. Utrykningspolitiet (UP) mener dette hindrer dem i å ta rusførere.

I fjor solgte de et «femsifret» antall enheter, det opplyser daglig leder og grunnlegger Magnus Wester.

annonse

– Vi opplever slik som i fjor en helt enorm interesse før nok en norsk bilferie, men i motsetning til i fjor da vi ble utsolgt har vi nå stappfulle lagre. Vi har over 20.000 enheter på lager nå, og satser på å få solgt alle disse i løpet av sommeren, sier daglig leder i Safedrive, Magnus Wester til NRK.

Les også: Nytt apparat skal avsløre førere i narkotikarus

Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix.
Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix.

Varsleren aktiveres når bilen starter, og på en liten skjerm vises avstand til farer i veibanen, nærmeste politikontroll og fotoboks, skriver Safedrive på nettsiden. Informasjonen er samlet inn fra bruker, sosiale medier, SMS-tjenester og varslingsapplikasjoner. Safedrive har 24-timers kundesenter som sjekker varslene før de sendes ut. De har også en botgaranti.

annonse

Den selges for 1990 kroner. Men det inkluderer ikke Safedrive sin varslingstjeneste, der må det tegnes et abonnement på 199 kroner per måned. De hevder at 98 prosent av alle kontroller blir varslet.

UP-betjent Ann Line Finanger sier at selv om tjenesten ikke er direkte ulovlig, må de som benytter seg av den spørre seg selv hva de driver med.

– Det sier jo litt om de som kjøper denne tjenesten. Hvorfor trenger du det? Er det fordi du vil kjøre sakte forbi kontrollen og «gris» resten?

Les også: 170.000 fartssyndere bøtelagt i fjor

Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
Illustrasjonsfoto politiet. Gorm Kallestad / NTB

Hun mener at man burde gjort noe med dette, det gjelder ikke bare råkjører, men også ruskjørere.

– Dette gjør dem av én grunn og det er å tjene penger. Det er ikke trafikksikkerhetsarbeid som ligger forankret i denne ordninga, sier Up-sjef Geir Harald Marthinsen, leder for UP i region Nord-Norge.

annonse

Urovekkende mange kjører for fort

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon