Malaga, Spania 20210327. Fredrik Midtsjø, liggende må gi tapt for Burak Yilmaz th. og Yusuf Yazici i landskampen mellom Norge og Tyrkia i VM-kvalifiseringskamp på La Rosaleda Stadion i Malaga. Foto: Geir Olsen / NTB
annonse
annonse

NTB melder at tyrkiske fotballfans får ikke komme inn på Stadio Olimpico når EM sparkes i gang med Italia-Tyrkia fredag kveld.

Grunnen er at Italia bare tillater tilskuere fra Schengen-området, som gjør at selv tyrkiske fans med billett til kampen nektes inngang til åpningskampen i EM.

Stadionet i Roma skal fylles med 25 prosent av kapasiteten, som betyr at 17.000 av de 68.000 tilskuerplassene kan benyttes. At ingen av dem vil være fans som har reist fra Tyrkia, setter sinnene i kok i landet, ifølge den italienske avisen La Repubblica, i en sak omtalt av VG.

annonse

– Dette har nærmest eksplodert i Tyrkia og har blitt en diplomatisk krise, skriver La Repubblica. Den tyrkiske avisen Fotomac kaller det for en «skandaløs avgjørelse».

Alle kampene til Italia i gruppespillet skal spilles hjemme på Stadio Olimpico i Roma, som også skal avholde en av kvartfinalene.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon