Barn i Al-Hol-leiren som huser familiemedlemmer av tilhengere av Islamsk Stat (IS). Foto: AP / NTB Scanpix
Barn i Al-Hol-leiren som huser familiemedlemmer av tilhengere av Islamsk Stat (IS). Foto: AP / NTB Scanpix
annonse
annonse

– Det er hårreisende og uverdig av Norge å gå inn og aktiv prøve å påvirke denne rettssaken i en internasjonal domstol, mener direktør for politikk og kommunikasjon i Redd Barna, Gunvor Knag Fylkesnes.

Overfor VG refser hun Norge som har sendt en juridisk intervensjon til Den europeiske menneskerettsdomstolen (EMD), i en sak der en fransk familie har klaget inn den franske staten, fordi en fransk IS-kvinne internert i Syria ikke får hjelp til å returnere til Frankrike med sine barn.

Norge argumenterer for at Frankrike ikke har et slikt juridisk ansvar ettersom Syria er utenfor fransk jurisdiksjon, skriver avisen.

annonse

– Norges begrensede syn på våre forpliktelser rammer fire norske barn, ved at vi nekter å hente deres mødre hjem fra Syria. Nå bidrar Norge til en beslutning som også kan få en negativ påvirkning på livene til tusenvis av barn i disse leirene, mener Knag Fylkesnes, som påstår at Norge taler med to tunger og viser til at i FNs Generalforsamling påtar man seg et viktig verv for å beskytte barn i krig og konflikt.

– Den eneste løsningen er at stater henter hjem sine barn fra Syria. Nå motarbeider Norge denne løsningen, legger hun til.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon