Journalister i norske aviser innrømmer at de har gjort en elendig jobb.
annonse
annonse

Folk er rasende etter at mediene nå innrømmer at Trump kan hatt rett i at coronaviruset stammet fra et laboratorium i Wuhan, Kina.

VG og de andre største avisene avfeide det hele som en «konspirasjonsteori» at coronaviruset kan ha vært menneskeskapt. President Donald Trump var en av de første til å informere om denne muligheten, men han ble kontant avvist av norske journalister som en «konspirasjonsteorist».

I 2020 skrev Nettavisen-journalist Thomas Paust følgende under sin artikkelen med tittelen «Senator i USA sprer konspirasjonsteori om coronaviruset»:

annonse

«Den republikanske senatoren for delstaten Arkansas, Tom Cotton, har gjentatte ganger fremmet ubegrunnede konspirasjonsteorier om at det nye coronaviruset «covid-19», som de siste ukene har krevd nesten 1800 menneskeliv, er et virus som ble utviklet på et hemmelig laboratorium i den kinesiske byen Wuhan».

Skjermbilde Nettavisen.

Han fikk støtte av NTB som skrev følgende i en sak om virusets opphav 11.januar 2021:

«Jakten på opphavet forstyrres også av et sammensurium av ledetråder som kan peke mot at viruset egentlig oppsto før Wuhan-utbruddet, samt til konspirasjonsteorier – blant annet videreformidlet av USAs president Donald Trump – om at viruset ble sluppet løs fra et laboratorium i den kinesiske storbyen».

annonse

Saken ble trykt i mange norske aviser, deriblant Aftenposten.

Skjermbilde Aftenposten.

Redde journalister

Men nå har alt snudd. Mange norske journalister kryper nå til korset og innrømmer at «Trump kan hatt rett».

I et meningsinnlegg i Medier24 skriver NRK-journalist Christian Kråkenes at han ikke våget å skrive om lab-leak teorien selv om han lurte på den. Han fryktet hva andre ville tro om ham.

– Jeg var ikke i tvil om at saken burde dekkes bredere. At pandemien skulle starte naturlig, i samme by som det ble forsket på koronaviruset i et laboratorium, var en tilfeldighet som vekket nysgjerrigheten min. Men av en eller annen grunn syntes det store flertall av journalister å vurdere spørsmålet annerledes. Det som skjedde så overrasket meg. Jeg begynte å lure på hvilke andre saker kolleger holder seg unna – fordi de er for kontroversielle. Terskelen for å diskutere dette med andre enn mine nærmeste venner ble for høy, skriver Kråkenes.

Også VG prøver å unnskylde seg i et meningsinnlegg.

annonse

– Donald Trump kan ha hatt rett. Corona-viruset kan ha spredd seg fra et kinesisk laboratorium, skriver Astrid Meland.

Rasende nordmenn

Innrømmelsen fra hovedstrømsmedia at de ikke ønsket å undersøke teorien at Kina står bak coronaviruset har gjort mange rasende. På VGs facebook-side hudflettes avisen.

– Den hatefulle norske pressen har mistet troverdigheten! Hatet til Trump ble så stort at de til slutt ble aktivister der målet var å villede det norske folk til at også de kunne hate USAs president. Det er en stor skam! skrives det.

– Media er latterlig. Det første de gjorde var å avfeie påstanden om at viruset hadde spredd seg fra et kinesisk laboratorium fordi påstanden kom fra figuren DT. Nå sitter den samme gjengen høyst trolig med skjegget fullt av postkasser etter å ha møtt seg selv i døra. Dette kunne journalistene ha unngått ved å bruke tiden på gravende journalistikk fremfor politisk aktivisme, skriver en annen.

– Norske hoveddtrømsmedier møter seg selv i døra. Stadig vekk, heter det i en annen kommentar.

Ingen av de norske mediene har tatt offentlig selvkritikk i sine påstander at Trump spredte «konspirasjonsteorier» om coronavirusets opphav.

NRK-journalist Christian Kråkenes har skrevet sin kommentar i Medier24 og ikke på nettstedet til sin egen arbeidsplass NRK. I VG skriver avisen at kommentaren til Astrid Meland er «et uttrykk for skribentens holdning».

NRK-journalist hevder han ikke våget å skrive om lab-leak teorien selv om han lurte på den

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon