Mimir Kristjansson er 1. kandidat for Rødt i Rogaland. Foto: NTB Scanpix
Mimir Kristjansson er 1. kandidat for Rødt i Rogaland. Foto: NTB Scanpix
annonse
annonse

–  Vissse typer folk ble sett på som dumme.

Rødts Mimir Kristjansson tar i siste utgave av magasinet Plot et kraftig oppgjør med det han ser på som stempling av folk flest på venstresiden.

– Jeg synes også at det på venstresiden, som jeg tilhører, er kommet en form for ny-elitisme etter Trump og Brexit. Siden noen valg og folkeavstemninger ikke gikk i den retningen man ville, kom en oppblomstring av idiotforklaringer. Vissse typer folk ble sett på som dumme, slår Stavanger-politikeren fast.

Prøve forstå
Han mener folk på venstresiden må akseptere at mange er uenige med deg.
– Da må du heller prøve å forstå hvorfor de tenker som de gjør. Mens vanligvis, og det gjelder oss alle, går vi i lås og sier «nei, de tar feil, jeg har rett, de er dumme, det må være noe galt med dem»! Å gi opp folk på den måten, er en samfunnssykdom som stadig forverrer seg.

Artikkelen fortsetter.

annonse
– Redusert til rasister
Han fortsetter med å vise til presidentkandidat Hillary Clintons utsagn om Trumps velgere under valgkampen i 2016, da hun sa at Der sa hun at halvparten av Trumps velgere kan plasseres i kategorien forkastelige , «basket of deplorables».

– Med en slik tenkemåte blir Senterpartiet bare bygdetullinger, Frp redusert til rasister, KrF til mørkemenn, eller for den saks skyld SV-ere bare meningsløse godhetstyranner og Rødt-folk stalinister. Dette er utdefineringsmetoder som gjør at du ikke lenger kan sitte ned, si okei, diskutere, høre hva folk har å si, slår han fast.

Rødt-politiker reagerer på manglende partidemokrati i Frp: – Urovekkende

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon