David Attenborough, her under en tale i forbindelse med Netflix-premieren «Our Planet» i London i april 2019, mener G7-landenes beslutninger vil være av betydning for hele planetens fremtid. Foto: John Sibley / pool via AP / AP
annonse
annonse

G7-lederne står overfor historiens viktigste klimabeslutning for å takle klimakrisen, mener David Attenborough.

På søndag er G7-møtets siste dag i Carbis Bay sørvest i England og der skal naturhistorikeren Attenborough holde tale for G7-lederne, melder det britiske nyhetsbyrået PA.

David Attenborough under et besøk i det tidligere hjemmet til kunstneren J.M.W. Turner i London nylig. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix

– Den naturlige verden i dag er meget redusert. Det er unektelig. Klimaet vårt varmes raskt opp. Det er det ingen tvil om. Våre samfunn og land er preget av ulikheter, og det er rett fram trist å se, sier Attenborough i forkant av talen, skriver NTB.

annonse

Les også: Nei, vi lever ikke i katastrofenes århundre

– Hvis det er slik, så er avgjørelsene vi tar dette tiåret, spesielt beslutningene som de fremste økonomisk avanserte landene tar, de viktigste i menneskehetens historie, sier han videre.

Isbjørnen – Klimarealistenes første seier

annonse

 

 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon