Russiske spillere nektet å knele for Black Lives Matter. (Photo by Anatoly Maltsev / POOL / AFP)
annonse
annonse

Det russiske fotball-landslaget nektet å knele med Belgia til støtte for den marxistiske organisasjonen Black Lives Matter før EM-kampen lørdag.

Russland har en mørk historie der marxisme og kommunisme har preget landet i flere generasjoner. Ideologien førte til krig, sult og massedød som russerne prøver å glemme.

Men det er folk som ønsker marxismen og kommunismen tilbake. Den radikale gruppen Black Lives Matter har fått stor internasjonal støtte og oppmerksomhet det siste året etter dødsfallet på George Floyd. Gruppen har åpenlyst markert seg som en marxistisk gruppe, noe som har fått mange til å ta avstand.

annonse

– Vi er trente marxister, sa grunnleggeren Patrisse Cullors i et intervju i fjor.

Gått for lang

annonse

Selv om majoriteten ikke ønsker et marxistisk samfunn, har man i sportsverden hatt mange markeringer til støtte for BLM. I England har fotballspillere hatt på seg fotballdrakter med påskriften Black Lives Matter, og de har knelt i solidaritet med organisasjonen før avspark. Knelingen har provosert mange tilskuere.

Under en Premier League kamp i fjor mellom Burnley og Manchester City protesterte supporterne ved å fly et White Lives Matter-banner over fotballbanen.

Da Russland åpnet sin første EM-kamp lørdag mot Belgia så de sine motstandere gå ned på kne for Black Lives Matter. Russerne sto oppreist og nektet å vise støtte. Knel-nekten førte til mange reaksjoner på sosiale medier.

– Jeg er glad de ikke kneler for marxister. Dette har gått for langt. Vær så snill hold dette langt unna fotballen, skrives det på Twitter.

– Gud velsigne dem, skriver en annen som har lagt ut video av hendelsen.

Russlands knel-nekt blir også hyllet av spaltist i det politiske magasinet The Federalist.

– “Å ta et kne” i Amerika er dumt. Å gjøre det i Europa er helt sinnssykt. Jeg er glad for at russerne i det minste ikke har konvertert til den nye religionen, skriver David Reaboi på twitter.

annonse

Han fikk støtte av mange i kommentarfeltet. Noen la til at også spillerne fra Danmark og Finland gjorde det samme som russerne og ikke tok en kne før avspark.

Også publikum var svært misfornøyd med det Belgiske laget som valgte å knele. Man kunne høre høylytt buing fra de mange tusen tilskuerne.

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon