- Resett - https://resett.no -

Frp mener Nasjonal transportplan må ha forpliktende vedtak

Nasjonal transportplan er for uforpliktende, mener Frp.

Partiet vil sette av penger til en rekke samferdselsprosjekter når transportplanen behandles i Stortinget mandag, skriver NTB.

– Uten forpliktende vedtak i Stortinget om å sette av penger og antyde når prosjektene skal startes opp, blir nasjonal transportplan bare tomme løfter fra de andre partiene, sier Bård Hoksrud, transportpolitisk talsperson i Fremskrittspartiet.

annonse

Transportplanen skal behandles i Stortinget mandag og vil gjelde fra 2022 til 2033, med en ramme på drøyt 1.200 milliarder kroner, hvorav 123 milliarder er bompenger. Planen er den sjette i rekken som Stortinget vedtar.

Høyre prøvde først å få til en avtale med Frp, som krevde en betraktelig budsjettøkning på 400 milliarder kroner, noe de andre partiene ikke ville være med på.

Frp mener transportplanen er for uforpliktende og ber de andre partiene på Stortinget stille seg bak vedtak som sikrer bevilgninger til en rekke samferdselsprosjekter de neste årene, som Rv 13 over Vikafjellet, RV 15 over Strynefjellet, E134 Bakka-Solheim, E39 Vågsbotn–Klauvaneset, E14 Stjørdal – Storlien og E8 Lavangsdalen, ifølge NTB.

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474