Byråd for miljø og samferdsel i Oslo, Lan Marie Berg (MDG), lever farlig. Også Høyre stiller seg bak mistillitsforslaget mot henne. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
annonse
annonse

Seks av syv opposisjonspartier i Oslo bystyre vil støtte mistillit mot Lan Marie Berg (MDG). Rødt har ennå ikke bestemt seg.

Det sitte partiet som slutter seg til mistilliten er Senterpartiet, skriver NRK.

Høyre bekreftet sitt standpunkt overfor VG sent mandag ettermiddag.

annonse

– Vi kommer til å støtte mistillit, med mindre det dukker opp ny informasjon om at byråden har overholdt informasjonsplikten før eller under møtet i Finansutvalget tirsdag klokken 15, sier Høyres gruppeleder Anne Haabeth Rygg til avisa.

Det ble mandag kjent at Venstres bystyregruppe støtter mistillitsforslaget som ble stilt av Fremskrittspartiet. Mistilliten er en reaksjon på nyheten om at den nye reservevannforsyningen i Oslo blir 5,2 milliarder kroner dyrere enn planlagt. Onsdag skal bystyret votere over forslaget.

Sist i rekken av opposisjonspartiene som går inn for mistillit er KRF, rapporterer NRK.

annonse

«Vi finner dessverre saklig grunn til mistillit,» skriver partiets representant Espen Andreas Hasle i en sms til statskanalen.

Byrådets støtteparti Rødt har mandag kveld også diskutert saken under et gruppemøte. Men hva de har bestemt, har de ikke gått ut med. Og dette vil heller ikke skje. Dermed lever Lan Marie Berg i uvisshet frem til voteringen på onsdag.

Av bystyrets 59 medlemmer stiller nå partier med til sammen 27 representanter seg bak mistillitsforslaget. Frp, Folkeaksjonen Nei til mer bompenger, Venstre, Høyre, Senterpartiet og KrF støtter mistillitsforslaget.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon