Therese Johaug på rulleski i Holmenkollen skishow nylig. Foto: Terje Bendiksby / NTB
annonse
annonse

Therese Johaug ser ingen grunn til å tenke nytt. Hun kjører på det sikre i oppkjøringen til sitt første OL på åtte år.

– Det blir å gjøre det man har gjort før. Man endrer ikke på en suksessoppskrift, sier Johaug til NTB.

Sist onsdag startet hun forsesongen med en 7.-plass i jaktstarten på rulleski i Holmenkollen skishow. Det var hennes første konkurranse på veien mot Beijing-lekene i februar neste år.

annonse

Der blir Johaugs første OL siden Sotsji i 2014. En dopingutestengelse gjorde at 2018-moroa i Sør-Korea gikk uten langrennsstjernen. Etter comebacket har hun vært nesten uslåelig på distanse i tre sesonger.

32-åringen skal senere i uken på landslagssamling i Sandefjord. Deretter kan det bli en tur i høyden.

– Jeg har ikke helt bestemt meg, sier Johaug.

Viktig uansett
annonse

Om åtte måneder satser Helene Marie Fossesholm på å få startplass i flere OL-øvelser. 20-åringen deltok tidligere i år i sitt første seniormesterskap i Oberstdorf-VM. Der sikret hun stafettgullet for Norge på sisteetappen.

Stortalentet fra Vestfossen tok store steg sist sesong, men tar ikke en OL-deltakelse for gitt. Norge får bare stille med fire løpere i hver langrennsøvelse.

– Det blir mye OL-fokus, men man skal ikke gruble over det hele tiden. Det er viktig å gjøre treningsarbeidet uavhengig av om det er OL eller ikke, sier Fossesholm til NTB.

I Holmenkollen vant Fossesholm sommerens første rulleskikonkurranse.

– Det var ekstremt moro å ha på seg startnummer igjen. Det var lenge siden sist.

Høydejobb

For herrenes allroundlandslag blir det en tradisjonell samling på Sjusjøen i slutten av måneden. Deretter venter det «ferie» i juli.

– Det blir samlingsfri, men på ingen måte treningsfri. Folk er klar over at startskuddet for OL har gått. Det handler om å gjøre en kanongod jobb fra nå og fram til man står på startstreken i OL, sier allroundtrener Eirik Myhr Nossum.

Simen Hegstad Krüger ser fram til høydetreningen som venter fra august og utover høsten. Langrenn i Beijing-OL skal gå på rundt 1700 meter over vannet.

annonse

– Det blir viktig å gjøre seg de erfaringene man kan. Vi er ikke det laget som har vært mest i høyden de siste sesongene. Det er en solid jobb som skal gjøres, men jeg føler vi har en god plan for å være maksimalt forberedt til OL, sier Krüger til NTB.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon