- Resett - https://resett.no -

Pride-flagg rives ned og vandaliseres

Skjer i hele Norge. 

Flere flagg er blitt revet ned eller vandalisert flere steder i landet. Ledelsen i Pride mener dette må anmeldes, skriver Aftenposten. [1]

Styreleder i Oslo Pride, Fredrik Dreyer, mener disse forholdene ikke er uskyldige rampestreker, men uttrykk for hat mot homofile og transpersoner.

annonse

– Dette er en veldig symboltung handling, som representerer et hat som vi vet eksisterer. Vi mener alle tilfeller er så alvorlige at de bør anmeldes, sier han.

Fredrik Dreyer under kronprinsparets besøk i Pride Park. Foto: Ola Vatn / NTB

Samtidig vil Dreyer fortelle om den massive støtten Pride opplever i etterkant av vandaliseringen av regnbueflaggene.

Pride-flagg selges nå som aldri før.

annonse

– Vi har aldri opplevd lignende. Det er er salgsrekord. Vandalismen har skapt mye oppmerksomhet, og det er mange som har lyst til å vise sin støtte. For eksempel har vi hørt om at flere private hjem på Bøler har flagget som reaksjon på det som skjedde på Bøler skole, sier Dreyer.

Operasjonsleder for Oslo politidistrikt, Tor Gulbrandsen, sier at han kun er kjent med saken gjennom media og at politiet så langt ikke har mottatt noen anmeldelser.

– Vi kjenner til sakene fra media, men det ser ikke ut som noen har anmeldt. Det må skje for at vi skal kunne følge det opp, sier han.

Pride: Ikke lenger kjærlighet, men politikk og normkritikk [2]

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474