- Resett - https://resett.no -

Dagsavisen: – Venstresidens velgere vil ikke godta at Rødt stemmer slikt

Rødt kommer til å stemme for mistilliten mot MDG-Lan. Det får venstrevridde Dagsavisen til å rette skytset mot Rødt.

Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix

– At de tør! Rødts forhold til de rødgrønne partiene, og spesielt til Ap, er ødelagt for mange år framover. Venstresidens velgere vil ikke godta at Rødt stemmer slikt at et rødgrønt byråd blir kastet til fordel for et blått byråd der Høyre og Frp får en dominerende innflytelse, skriver Dagsavisen [1], og spår at Rødt kommer til å bli straffet:

– Rødt er på vei opp på meningsmålingene. Oppturen kan fort bli en nedtur etter dette.

annonse
Foto: Berg-Rusten, Ole / NTB scanpix

Les også: MDG-politikere beskylder opposisjonspartiene i Oslo for «mugne, patriarkalske fordommer» – får refs fra Rødt [2]

Dagsavisen er enig at Lan Marie Berg har gjort feil og at hun burde ha informert bystyret tidligere. Men avisen tror ikke det hadde ikke spilt noen rolle. De mener at Rødt burde heller ha kritisert Berg, og at det er uansvarlig å kaste Oslo ut i en parlamentarisk krise. Pandemien er ikke over, og politisk kaos er det siste byen trenger.

– Byrådsleder Raymond Johansen kan velge å skifte ut byråd Lan Marie Berg og dermed redde byrået. Det bør han ikke gjøre, skriver Dagsavisen, og legger til at MDG-Lan har avgitt en beklagelse:

annonse

– Byråden kan velge å trekke seg. Det vil hun neppe gjøre. Hun har beklaget budsjettoverskridelsen. Det får holde.

Byrådsleder Raymond Johansen og byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Berg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Les også: Rødt sørger for flertall for mistillit mot MDGs Lan Marie Berg [3]

Dagsavisen spår at et borgerlig mindretallsbyrå med Høyre i spissen tar over makten, dersom det rødgrønne byrådet går av. Et så svakt byråd vil neppe overleve neste budsjettbehandling, mener avisen. Derfor spås det at Oslo vil ende opp med et nytt byråd av Ap, SV og MDG.

Rødt sørger for flertall for mistillit mot MDGs Lan Marie Berg [4]

Tegn abonnement [5] eller støtt oss på andre måter [6] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474