Illustrasjonsfoto: Carina Johansen / NTB
annonse
annonse

På sikt venter dermed Equinor å produsere mindre olje og gass, opplyser selskapet.

Lavere karbonintensitet og økte investeringer i fornybar energi er en del av strategien for en mer grønn profil, opplyser selskapet i en pressemelding.

– Vi vil fremover kutte utslippene ytterligere, og på lengre sikt venter Equinor å produsere mindre olje og gass enn i dag som følge av redusert etterspørsel. En betydelig vekst innen fornybar energi og lavkarbonløsninger vil gi raskere endring fram mot 2030 og 2035, sier konsernsjef Anders Opedal.

annonse
Anders Opedal, CEO Equinor ved det nye administrasjonsbygget til Northern Lights. Foto: Marit Hommedal / NTB

Selskapet ønsker å redusere netto karbonintensitet med 40 prosent innen 2035, og nesten 200 milliarder kroner skal investeres i fornybar energi i årene framover, ifølge selskapet.

Konsernsjefen sier at selskapets strategi er å akselerere omstillingen samtidig som de styrker kontantstrømmen og avkastningen.

– Vi forbedrer vår olje- og gassportefølje for å levere enda sterkere kontantstrøm og avkastning med lavere utslipp fra produksjonen, og vi forventer betydelig og lønnsom vekst innen fornybar energi og lavkarbonløsninger, sier Opedal.

annonse

– Dette er en strategi for å skape verdi som en leder i det grønne skiftet.

Equinor har ingen planer om å slutte med olje

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon