Byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Berg (MDG) Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
annonse
annonse

Rødt stiller seg bak mistillitsforslaget mot miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG) i Oslo bystyre. De anmoder også Berg om å trekke seg som byråd.

Det opplyste gruppeleder Eivor Evenrud for Rødt i Oslo bystyre, som møtte pressen utenfor Oslo rådhus tirsdag ettermiddag.

– For Rødt er åpenhet og informasjon helt sentralt i politikken, sa Evenrud, som var strekt kritisk til Bergs håndtering av den mye omtalte budsjettsprekken.

annonse

MDGs Lan Marie Berg risikerer å bli avsatt i forbindelse med en skandale rundt Oslos nye reservevannløsning. Den anslås å koste 17,7 milliarder kroner, noe som er 5,2 milliarder mer enn tidligere anslått. Opposisjonen i Oslo har omtalt dette som den største budsjettsprekken i noen norsk kommune noensinne, melder NTB.

Rødt-leder Bjørnar Moxnes sier han tar til etterretning at Rødt i Oslo stiller seg bak mistillitsforslaget mot miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG)

– Jeg tar dette til etterretning og stoler på at Oslo har gjort en grundig vurdering, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes til VG etter at det ble kjent at Rødt i Oslo støtter mistillitsforslaget mot Berg.

annonse

Han sier saken ikke har vært på hans bord, og at dette er en beslutning Rødt i Oslo har tatt alene, melder NTB.

Startet av Frp

Mistillitsforslaget ble fremmet fra Fremskrittspartiet. Seks partier med til sammen 27 av 59 representanter, stættet forslaget før Rødt med deres fire representanter nå skaper flertall.

Rødt opererer til vanlig som byrådets støtteparti i Oslo. NTB skriver at det er usikkert hva som nå skjer videre. Berg kan for eksempel trekke seg, men byrådsleder Raymond Johansen kan også stille et såkalt kabinettsspørsmål, som betyr at hele byrådet går av sammen med Berg.

– Har bare gjort jobben min

På Facebook skrev Berg tirsdag at hun mener hun har håndtert saken på en god måte. Hun mener at kostnadssprekken verken skyldes dårlig styring eller manglende kontroll over prosjektet, uforutsette økte priser i markedet..

– Det jeg har gjort, er det som er jobben min: å sørge for at hver stein er snudd før jeg går til bystyret og ber om mer penger, og overlater til bystyret om de mener det er verdt prisen, skriver byråden.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon