President Joe Biden på sin pressekonferanse etter møtet. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB
annonse
annonse

USAs president Joe Biden slo fast at det er behov for et stabilt og forutsigbart forhold mellom USA og Russland etter å ha møtt president Putin.

Biden og Putin kunne begge konstaterer under sine respektive pressekonferanser etter møtet i Genève at det var en positiv og konstruktiv tone mellom dem.

Begge har understreket at et stabilt forhold mellom de to landene er viktig for verdens sikkerhet. Biden tror at det siste Putin ønsker seg er en kald krig med USA.

annonse

Den amerikanske presidenten sa også under pressekonferansen at hans agenda ikke er mot Russland, men for det amerikanske folket.

Biden fremholdt også at USA vil fortsette å ta opp menneskerettighetsspørsmål, blant annet rundt Aleksej Navalnyj og amerikanere som er fengslet i Russland.

Partene er også enige om å sende hverandres ambassadører tilbake til hovedstedene. De to landene er også enige om å samarbeide mer om cybersikkerhet, og om å utvide kontakten også på andre områder der landene har felles interesser.

annonse

– Vi får vente og se hva dette fører til, sier Biden.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon