Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Danmarks sosialdemokrater er nedrige, smålige og hyklerske, mener Jan Egeland.

Migranter fra Afrika har over flere år kommet ulovlig inn til Ceuta. Foto: Antonio SEMPERE / AFP

– Jeg kommer til å bruke Danmark som skrekkeksempel i mine internasjonale taler og rettighetsarbeid. Tidligere har det vært Ungarn. Nå er det Danmark. Vi må slåss. Kjempe denne verdikampen.

Dette sier Flyktninghjelpens Jan Egeland i et lengre intervju med den danske avisen Politiken, gjengitt av kommentator Kjetil Wiedswang i Dagens Næringsliv.

annonse

– Nei, ikke hvis målet er å klamre seg til makten og masseprodusere hykleri om at vi er så rike at vi kan slippe å gi beskyttelse til verdens forfulgte. Og samtidig si at verdens fattige land – Libanon, Rwanda, Jordan – må holde grenser åpne for kvinner og barn som forblør. Mens danskene skal sitte i Nyhavn med en bayer og en svinestek og glede seg over verdens beste velferdsordninger til evig tid. Blåse i internasjonal solidaritet og isolere solidariteten til sin egen lokale befolkning, sier Egeland.

Les også: Vil gjøre som Danmark: Listhaug ønsker asylmottak i utlandet

Wiedswang mener at Europas asylforsvarere kjemper i motvind. Men Jan Egeland fra Flyktninghjelpen er ikke alene blant organisasjoner som er oppgitt over asylpolitikken.

annonse

Danmark har strammet inn for å unngå en oppsving etter virusutbruddet. Erfaring viser at de som kommer reiser sjelden hjem, bare en tredjedel av de som har fått avslag siden 2015 har dratt hjem.

Migranter plukket opp av kystvakten utenfor kysten ved tripoli. Foto: AP/Hazem Ahmed

Nå er det Danmark som utsettes for moralsk fordømmelse av Jan Egeland. Han raser med nedlatende ord mot landets nye lover som skal gi åpning for å etablere asylmottak i Afrika, og at de planlegger å sende syriske flyktninger tilbake.

– Det er hykleri i industriell skala, sier Jan Egeland, som likevel venter at «gode krefter i Danmark våkner og sier at dette vil vi ikke være med på», ifølge Wiedswang.

Jan Egeland ber Norge ta imot 5.000 flere flyktninger neste år

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon