Fotomontasje: Elsparkesyklene / Geir Olsen / NTB / Jon Georg Dale / Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
annonse

Sparkesykkelkaoset er Frps skyld. Det mener i alle fall redaksjonen i venstrevridde Dagsavisen.

Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix

– Ingenting oppsummerer bedre Frps uansvarlighet og pubertale mangel på å se hele bildet. En politikk som frir til enkeltindividet, til den umiddelbare tilfredsstillelse av eget behov, skriver politisk redaktør i Dagsavisen, Lars West Johnsen, og legger til:

– Jon Georg Dale var samferdselsminister da han i 2019 åpnet opp for elsparkesyklene, og fullførte frihetens revolusjon. Partiet hadde allerede kjempet tappert for fri bruk av snøscooteren og vannskuteren, og nå var det elsparkesykkelens tur.

annonse

Les også: Dagsavisen: Ola Borten Moe minner om Stutum

West Johnsen hevder at det etter dette var fritt fram, og at syklene bare ble bare kastet inn i storbyene. Han understreker at elsparkesykkelens inntog er en god nyhet som løser politikeres og byplanleggeres problem med transport. Men Dagsavisens redaktør mener likevel at Erna Solbergs regjering og Frp har skapt flere problemer enn de har løst.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

– Slik peker elsparkesykkel-historien også langt ut over seg selv. Den forteller om skjørheten i systemet vi kaller sivilisasjon, i den orden vi omgir oss med. Hva litt tankeløs populisme kan føre til, skriver han.

annonse

– Elsparkesykler har skapt kaos og en smittsom grenseløshet. De har påvirket hele bybildet, på all trafikken, på alle bevegelsene.

West Johnson slår videre fast at det nå har blitt brukt tre år for å få has på et problem.

– Godt jobba, Frp.

Dagsavisen om Listhaug som partileder: – Skamløs

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon