Raymond Johansen (Ap) åpner ikke opp for annet enn utendørs arrangementer i Oslo. Foto: NTB Scanpix
Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
annonse

Et flertall i Oslo bystyre stemte for mistillitsforslaget mot miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG). Dermed går hele byrådet av.

Det sier Raymond Johansen like etter avstemningen i bystyret ved 13-tiden onsdag.

Byrådet blir sittende som et forretningsministerium inntil et nytt byråd er på plass.

annonse

Johansen fastslo tidligere på dagen overfor bystyret at informasjonsplikten ikke er brutt i saken, og at Berg har ført kontroll med prosjektet på en god måte, melder NTB.

– Etter min mening var det i utgangspunktet en riktig tilnærming fra byråden at informasjon om endringer i kostnadsestimatet burde gis når den er kvalitetssikret, sa Johansen, som likevel sa seg enig i at det hadde vært klokt å involvere bystyret tidligere.

– Min konklusjon er at jeg har full tillit til Lan Marie Berg, sa han.

annonse

– I denne saken opplever vi helt klart at byråden har brutt informasjonsplikten, sa Rødts Eivor Evenrud, som samtidig oppfordret Berg til å trekke seg frivillig og på den måten unngå et mistillitsvotum.

Sonderinger

Ordfører Marianne Borgen (SV) vil invitere alle gruppeledere i bystyret i Oslo til samtaler for å undersøke grunnlaget for et nytt byråd, melder NTB kl 13:12.

– Kommuneloven pålegger meg et helt spesielt ansvar nå for å se til at vi kan få et nytt byråd, og at det kommer på plass så snart det er mulig, sa Borgen til bystyret etter voteringen.

– Så jeg vil allerede i morgen invitere alle gruppelederne i bystyret, én etter én, for å drøfte med dem hvilket parlamentarisk grunnlag som nå er i bystyret.

Fenomenet Lan er et demokratisk problem

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon