Lange køer har vært et vanlig syn på Svinesund i Halden kommune etter at regelendringer gjorde det lettere å reise inn i Sverige for fullvaksinerte. Foto: Torstein Bøe / NTB
annonse
annonse

Ti kommuner skriver at de er lei av svært korte varsler om endringer i innreisereglene, i et brev til Justis- og beredskapsdepartementet.

Det er de åtte kommunene i KS’ storbynettverk, Ullensaker kommune og Halden kommune som står bak brevet. Det er undertegnet av KS-styreleder Bjørn Arild Gram.

Både Koronakommisjonen og KS har stilt seg kritiske til at kommunene først får varsel om regelendringer på pressekonferanser, og svært lite tid før regelendringene skal settes i verk. I brevet  beskriver de hvordan kommunene har opplevd å få bedre forhåndsvarsel om endringer i nasjonale tiltak siden nyttår.

annonse

– Men vi opplever at når det gjelder endringer i innreisereglene, med konsekvenser for kapasitet på teststasjoner og på karantenehotellplasser, er det fortsatt stort behov for at regjeringen gir kommunene bedre varslingstid fra tiltak besluttes til de iverksettes, skriver kommunene i brevet.

Kommunene mener dette skaper store utfordringer og et høyere konfliktnivå enn nødvendig på grensepasseringene og karantenehotellene.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon