Byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Berg (MDG) Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
annonse

Aftenposten-kommentator mener også at «mistillitsgrunnlaget er tynt»

Men mener det er ødeleggende for politikken å tegne et bilde av en irrasjonell heksejakt på Lan Marie Berg.

Onsdag avgjøres Milijøpartiet De Grønne-byråd Lan Marie Bergs skjebne, når bystyret skal stemme over et mistillitsforslag mot henne. Det vil få flertall etter at Rødt varslet at de vil stemme for Fremskrittspartiets forslag, men spørsmålet er hva som skjer om byrådsleder Raymond Johansen (Ap) stiller kabinettspørsmål om saken.

annonse

Det skjer som følge av en skandale rundt Oslos nye reservevannløsning. Den anslås å koste 17,7 milliarder kroner, noe som er 5,2 milliarder mer enn tidligere anslått. Opposisjonen i Oslo har omtalt dette som den største budsjettsprekken i noen norsk kommune noensinne.

Aftenpostens Oslopolitikk-kommentator Andreas Slettholm er imidlertid ikke overbevist om at det er grunnlag for at Lan Marie Berg bør gå av.

– Jeg mener fortsatt at mistillitsgrunnlaget er tynt, dvs at byrådens forsømmelser overfor bystyret ikke skulle tilsi den aller sterkeste reaksjonen, skriver han på Twitter.

annonse

Kritisk

Han understreker at han skjønner bystyrets vurdering og at mistilliten kommer som en «reaksjon på bakgrunn av en frustrasjon over tid med byråd Berg i bystyret.»

Han er også kritisk til byrådets handlemåte i saken.

– En byråd med et vedvarende dårlig forhold til flertallet i bystyret, lever farlig. Derfor er jeg overrasket over handlemåten i saken, og også over reaksjonen fra MDG i denne siste akuttfasen, skriver han.

MDG har stått på sitt og Lan Marie Berg har insistert på at hun ikke har gjort noe galt.

Livredd

Lan Marie Berg er en politiker som skaper engasjement og uenighet. Hun har også blitt utsatt for en enorm mengde trusler og hat.

Slettholm viser til at kilder han har snakket med er «livredd for å mate nettrollene».

annonse

Jeg tror virkelig ikke at å kaste Berg er noen vinnersak hverken for Rødt, Senterpartiet, Venstre eller Høyre. Mitt inntrykk er at de fleste i disse partiene deler den oppfatningen, men mener at det er riktig likevel.

– Jeg synes folk bør vurdere det opposisjonen sier og begrunner mistilliten med. Det betyr ikke at man må være enig. Men å spekulere på skjulte motiver og tegne et bilde av en helt irrasjonell heksejakt på Berg, er ødeleggende for tilliten til politikken.

Frp om mistillit til MDG-Lan: – Dette er en svært alvorlig sak

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse