Jan Egeland. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Et øyeblikk trodde jeg noen hadde laget en falsk Twitter-profil under «Jan Egeland».

Michael Tetzschner.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Hva er sjansen for et tålelig debattklima når selv folk som burde vite bedre bidrar til å ødelegge det?, spør stortingsrepresentant for Høyre, Michael Tetzschner i Minerva.

Han skriver at det er oppsiktsvekkende at en offentlig person som Jan Egeland skriver på Twitter noe som enten må bygge på en sjelden historieløshet eller som er en aktiv feilfremstilling av skandinaviske historie fra krigsårene.

annonse

Det gjelder Danmarks plan om å opprette asylmottak i Afrika, og Tetzschner sier at Egeland trekker en parallell som bryter alle saklighetsnormer.

Les også: Flyktninghjelpen fortviler over stengte grenser

annonse

– Det er denne innsatsen Egeland jevnfører med mennesker som av økonomiske årsaker vil flytte fra skakkjørte stater i Afrika til land i Europa etter at myndighetene har fastslått at de ikke fyller kriteriene for opphold som flyktninger, skriver han, og sier at dette er pinlig:

Migranter på vei inn i Europa.
Foto: AFP PHOTO / STRINGER

– Egeland må gjerne mene at alle i Afrika har rett til innreise hvor de vil, men å henfalle til en demagogisk omskrivning av historien for å sverte et naboland er bare pinlig. Det er så man tror noen må ha opprettet en falsk profil i Egelands navn.

Han mener at Egeland burde vite bedre, og sammenlikner han med nettroll, de har i alle fall en felles moralsk patos, som også bringer Egeland over grensen for vanlig oppførsel.

– Vi spør igjen – står vi overfor en falsk profil eller en forfeilet profet?

Jan Egeland advarer mot å lytte til «ekstremistene i kommentarfeltene» og sier i intervju at «unge, afghanske menn» bør få komme til Norge

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon