Raymond Johansen ønsker å danne nytt byråd sammen med MDG og SV. Foto: Terje Pedersen / NTB
Raymond Johansen ønsker å danne nytt byråd sammen med MDG og SV. Foto: Terje Pedersen / NTB
annonse
annonse

Raymond Johansen har fortsatt ambisjoner.

– Vi har styrt Oslo gjennom seks år og er i ferd med å gjøre Oslo til en grønnere, varmere og en mer skapende by med plass til alle. Vi har ledet Oslo gjennom den største krisen etter andre verdenskrig, og vi har en plan for å ta byen trygt ut av pandemien, sa Johansen på en pressekonferanse etter bystyremøtet der byrådet valgte å gå av.

Johansen (Ap) vi ha med SV og MDG, men sier han avventer ordførerens sonderinger.

annonse

På spørsmål fra NTB om hvordan tillitsforholdet mellom Rødt og byrådet er nå, svarer Johansen med å skryte av det samarbeidet de har hatt, men sier det har vært uenigheter rundt denne saken.

– Jeg mener det er uheldig at aktører som ikke kjenner detaljene i Oslo bystyre, har vært noe i overkant aktivt og ikke svært hjelpsomt. Det gjelder ikke nødvendigvis noen av aktørene i selve rådhuset, men utenfor, sier Johansen før han fortsetter:

– Vær forsiktig hvis dere ikke kjenner til innmaten og prøver å være gode hjelpere – så er det ikke sikkert at du greier å oppnå det.

annonse

– Det hadde vært fint å ha blitt ringt til og spurt om det var hjelpsomt eller ikke, men den telefonen kan jeg innrømme at jeg ikke fikk, sier Johansen.

– Dersom Rødt ønsker seg inn i et nytt rødgrønt byråd, er det aktuelt for dere?

– Rødt har vært veldig tydelige hele tiden, både i forrige periode og i denne perioden, at de ikke ønsker å være en del av et byråd.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon