fotografiet tatt 16. mars 2010 tegner den danske tegneserieskaperen Kurt Westergaard en illustrasjon for avisen Jyllands-Posten i Viby. AFP FOTO / SCANPIX / HENNING BAGGER
annonse
annonse

Den danske regjeringen anser at det er for risikabelt å tvangs-returnere denne mannen med «Al-Qaida forbindelser» tilbake til sitt opprinnelsesland, Somalia.

Somalieren som prøvde å drepe den danske «Muhammed-karikaturtegneren», Kurt Westergaard, er nå ferdig sonet og løslatt. Han blir ikke returnert.

De danske utlendingsmyndighetene har lagt til grunn at utvisningsdommen ikke kan iverksettes eller gjennomføres, da det er vurdert at denne her angivelige somaliske statsborgeren kan bli utsatt for tortur eller dødsstraff dersom han blir sendt til Somalia.

annonse

Tegner
Kurt Westergaard er i dag en 85 år gammel mann fra Danmark. Fra 1983 til 2010 var han karikaturtegner for den danske Morgenavisen Jylland-posten.

Høsten 2005 karikerte han profeten Muhammed med en bombe i turbanen, som var merket med den islamske trosbekjennelsen. Da denne tegningen ble offentliggjort samme år, resulterte det i voldsomme opptøyer blant muslimer. Danske ambassader i Midtøsten ble angrepet, samt at det danske flagget ble brent mange steder rundt omkring i hele verden.

Foto: AFP/SCANPIX/Jens Norgaard Larsen

Les også: Lærer viste Muhammed-karikaturer til elevene sine – er fraktet i skjul av politiet

annonse

På bakgrunn av en voldsom aggresjon, hat og protester fra muslimske miljøer, oppsto det, også her hjemme, en diplomatisk krise man nærmest aldri tidligere hadde sett maken til.

Pågrepet
I februar 2008 anholdte dansk etterretningstjeneste (PET) tre menn de antok over tid hadde arrangert og forberedt et «terrordrap» av Westergaard. Nærværende arrestasjon førte ikke frem til tiltale og domfellelse, men to av de mistenkte ble utvist til Tunisia.

Angrepet med øks
1. januar 2010 ble Westergaard angrepet med øks i sitt egen hjem av (den angivelige) somaliske islamisten, Muhudin Mohamed Geele.

Somalieren kom seg inn i huset til Westergaard ved å knuse et vindu i boligens ytterdør. Han var bevæpnet med en øks og kniv, og hadde til hensikt å drepe Westergaard.

På grunn av omfattende sikkerhetsforanstaltninger i regi av PET, klarte Westergaard og hans kone den gangen å komme seg inn på badet og låse seg inn i et spesialrom som PET hadde installert nettopp med tanke på et slikt angrep.

Mens somalieren hamret løs på døra inn til sikkerhetsrommet med øks, aktiverte Westergaard overfallsalarmen, hvorpå politiet få minutter etterpå kom til unnsetning.

Skutt av politiet
Da den første politibilen kom frem til Westergaards bopel, gikk somalieren direkte til angrep og smadret en rute med øksa på politibilen. Han ble deretter skutt av politiet i sin venstre hånd og venstre kne.

Somalieren ble ikke livstruende skadd, og deretter siktet og senere dømt til ti års fengsel for et terrorrelatert drapsforsøk.

annonse

Fri mann
Muhudin Mohamed Geele har nå sonet ferdig sin ti års lange dom for drapsforsøk overfor Westegaard. Han er nå installert på det danske utlendingsenteret, Kærshovedgård.

Der kan han fritt bevege seg rundt omkring i Danmark, så lenge han kommer tilbake på kvelden og sover i sin seng på dette asylmottaket.

Dette til tross for at PET har holdepunkter for at Geele kan knyttes til flere ekstremistmiljøer både i og utenfor Danmark.

Politi beskyttet
Siden Westegaard ble angrepet med øks i januar 2010, har hans og familiens senere livsutfoldelse vært totalt begrenset. Døgnet rundt er han omgitt av flere polititjenestemenn fra PET, som er spesialutdannet for å ivareta sikkerheten rundt ham selv, samt hans nærmeste familie.

Les også: Somalieren som skulle drepe Kurt Westergaard angrer ikke: – Jeg har sonet min straff

Fengsel
Sett i relasjon til de omfattende sikkerhetsanordningene som Westergaard i årevis har vært underlagt, kan man knapt tro at dette er mulig i et demokratisk land som Danmark. Ikke nok med det, hvorfor reagerer ikke allmenheten og de danske politikerne?

Gjennom det siste tiåret, kan ikke Kurt Westergaard for eget forgodtbefinnende for eksempel gå ut av sin egen bolig og handle det han måtte ønske på et kjøpesenter. Det samme gjelder om han vil besøke eller hente sine barnebarn eller besøke venner og bekjente.

Westegaard og hans familie har levd, og fortsatt lever et svært beskyttende anstrengt liv basert på en totalt kontrollert og styrt livsførsel fra de og den myndigheten som skal beskytte dem, PET.

Kommentar
Her har offeret i årevis vært underlagt svært gjennomgripende beskyttelsestiltak som skal forebygge at ingen (muslimske) utenforstående skal kunne skade eller drepe ham eller hans nære familie.

Terroristen, Geele, kan nå spankulere fritt rundt omkring i det danske samfunnet, mens offeret nærmest er gjort invalid og bevegelseshemmet.

Den danske stat, slik jeg ser det, setter hensynet til en muslimsk islamsk terrorist høyere enn sine egne borgeres sikkerhet.

annonse

Ovennevnte nasjonale naivitet gjenspeiler jo også det norske samfunnet. Det at Norge stadig skal akseptere nok en livsfarlig islamist på norsk jord, kan jo umulig ha noe med humanisme å gjøre.

Er det barmhjertighet eller idioti å ofre harmoni, trygghet, bevegelsesfrihet, selvstyre og suverenitet overfor dem som åpenbart ønsker å ødelegge våre grunnleggende verdier og livssyn?

Hva er sannheten om Muhammed: Allahs «sendebud»

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon