Byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Berg. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Redaktør David Stenerud skriver at Lan Marie Berg kunne trukket seg med verdighet, men hun valgte å bli felt – og ta med seg sitt eget parti og hele byrådet i fallet.

Fotomontasje: Lan Marie Berg/ Terje Pedersen / NTB / Olav Vs gate i Oslo sentrum / Håkon Mosvold Larsen / NTB

– For så selvisk kunne hun vel ikke være? Ikke på bekostning av byrådet! Og i hvert fall ikke på bekostning av sitt eget parti. For om Berg hadde trukket seg, ville MDG bare gått inn med en ny kandidat i den viktige posisjonen som miljø- og samferdselsbyråd, skriver Redaktøren i ABC Nyheter, og legger til:

– Men akkurat så egoistisk viste det seg at hun kunne være.

annonse

Les også: MDG-politikere beskylder opposisjonspartiene i Oslo for «mugne, patriarkalske fordommer» – får refs fra Rødt

Stenerud skriver at Lan Marie Berg har provosert Oslo bystyre flere ganger.

– Onsdag ettermiddag, etter at hun var kastet av bystyret, møtte Lan Marie Berg pressen. Hun forklarte at hun allerede hadde bestemt seg for å forlate Oslo-politikken etter sommeren, og han gir henne lite ære:

annonse

– Det er virkelig ingen ende på egosentrismen. Lan Marie Berg tar med seg hele byrådet og hele lokalpartiet sitt ned i rådhuskjelleren, bare for potensielt å la dem vansmektes der mens hun selv stikker opp til Løvebakken.

Les også: La meg være helt tydelig: Lan Marie må ut av politikken

Arkivfoto: Ole Berg-Rusten / NTB

Redaktøren i ABC Nyheter sier videre at egenrådigheten skinner igjennom i mangelen på informasjon til bystyret, dernest nevner han hennes håndtering av søppelkrise, trefellinger og bruddene på arbeidsmiljøloven.

– Men hun forlater Oslo-politikken i unåde og uten ære.

Fenomenet Lan er et demokratisk problem

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon